Μπάιντεν: Η μάχη της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας είναι «μέρος ενός ευρύτερου αγώνα που ενώνει όλους τους ανθρώπους»

Μπάιντεν: Η μάχη της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας είναι «μέρος ενός ευρύτερου αγώνα που ενώνει όλους τους ανθρώπους»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βρήκε την ευκαιρία να συνδέσει τη σημερινή εορτή της Ημέρας Μνήμης των ΗΠΑ με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Αυτή τη στιγμή, όταν η Ρωσία διεξάγει ξανά επιθετικό πόλεμο για να καταπνίξει την ελευθερία και τη δημοκρατία, τον ίδιο τον πολιτισμό και την ταυτότητα της γειτονικής Ουκρανίας, δείτε τόσο ξεκάθαρα όλα όσα διακυβεύονται – η ελευθερία δεν ήταν ποτέ δωρεάν, η δημοκρατία πάντα απαιτούσε πρωταθλητές», είπε ο Μπάιντεν.

Και συνέχισε: «Σήμερα, στον αιώνιο αγώνα για τη δημοκρατία και την ελευθερία, η Ουκρανία και ο λαός της βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να σώσουν το έθνος τους. Αλλά ο αγώνας τους είναι μέρος ενός ευρύτερου αγώνα που ενώνει όλους τους ανθρώπους, είναι ένας αγώνας στον οποίο συμμετείχαν τόσοι πολλοί από τους πατριώτες των οποίων η αιώνια ανάπαυση βρίσκεται εδώ σε αυτά τα ιερά εδάφη – μια μάχη μεταξύ δημοκρατίας και αυτοκρατορίας, μεταξύ ελευθερίας και καταστολής· Ανάμεσα στις ορέξεις και τις φιλοδοξίες λίγων, που επιδιώκουν για πάντα να κυριαρχούν στις ζωές και τις ελευθερίες πολλών. Μάχη για βασικές δημοκρατικές αρχές, για κράτος δικαίου, ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, ελευθερία λόγου και γραφής και συνάθροισης, ελευθερία λατρείας όπως επιλέγει κανείς, ελευθερία του Τύπου – αρχές που είναι απαραίτητες για μια ελεύθερη κοινωνία».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή