Στις ΗΠΑ ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου για σειρά επαφών

Στις ΗΠΑ ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου για σειρά επαφών

Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Χαράλαμπος Πετρίδης, είχε συναντήσεις σήμερα στη Νέα Υόρκη με τον Αμερικανό γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, τον Έντι Ζεμενίδη κ.ά.

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά συναντήσεων είχε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Χαράλαμπος Πετρίδης, στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ. Το πρόγραμμα περιελάμβανε συναντήσεις στη Νέα Υόρκη με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του αμερικανικού Κογκρέσου, γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και τον εκτελεστικό διευθυντή του American Jewish Committee, Ντέιβιντ Χάρις.

Ο κ. Πετρίδης συμμετείχε ως ομιλητής στο Συνέδριο του Economist με θέμα την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Κύπρου, στην παρέμβασή του ανέδειξε τον περιφερειακό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας ως αξιόπιστου εταίρου σε θέματα αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας που δρα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Αναφερόμενος στη συνεργασία με τις ΗΠΑ, ο ίδιος τόνισε οτι σταθερός στόχος παραμένει η αναβάθμιση και διεύρυνσή της.

Ο κ. Πετρίδης συναντήθηκε με τους προέδρους της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, Κυριάκο Παπαστυλιανού και του Hellenic American Leadership Council (HALC), Έντι Ζεμενίδη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή