O Eρντογάν ανακοίνωσε νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία

O Eρντογάν ανακοίνωσε νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία

Η Τουρκία θα προχωρήσει σε νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των συροκουρδικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέρα από τις νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την έναρξη νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία «θα απαλλάξει τις περιοχές του Ταλ Ριφάατ και της Μανμπίτζ από τους τρομοκράτες». Μάλιστα, οι προγραμματισμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας θα συνεχιστούν σταδιακά και σε άλλα μέρη της βόρειας Συρίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα εξάλλου, ο Τούρκος πρόεδρος είχε δεσμευτεί ότι η χώρα του θα αναλάβει στρατιωτική δράση κατά των συροκουρδικών δυνάμεων της YPG, η οποία έχει τη στήριξη των ΗΠΑ και θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα.

Μάλιστα, παρά τις σχετικές προειδοποιήσεις από την κυβέρνηση Άσαντ της Συρίας και από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Τούρκος ηγέτης είχε αναφέρει ότι δεν χρειάζεται να πάρει την άδεια των ΗΠΑ για να εξαπολύσει νέες επιδρομές κατά των κουρδικών δυνάμεων που βρίσκονται στη βόρεια Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Με πληροφορίες από Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή