Κίνα: Ρίχνει 120 δισ. δολ. σε εγχώρια έργα υποδομών για να τονώσει την οικονομία

Κίνα: Ρίχνει 120 δισ. δολ. σε εγχώρια έργα υποδομών για να τονώσει την οικονομία

Να αντιστρέψει τους ρυθμούς ανάπτυξης που έχουν πάρει την κατιούσα επιχειρεί η κινεζική ηγεσία, ρίχνοντας 120 δισ. δολ. σε έργα υποδομών.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αντιστρέψει τους ρυθμούς ανάπτυξης, που έχουν πάρει την κατιούσα, επιχειρεί η κινεζική ηγεσία, ρίχνοντας 120 δισεκατομμύρια δολάρια σε έργα υποδομών εντός των συνόρων.

Το Πεκίνο έδωσε εντολή σε εγχώριες κρατικές τράπεζες να στήσουν μια πιστωτική γραμμή ύψους 800 δισεκατομμυρίων γουάν (119,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για τη χρηματοδότηση έργων υποδομών, με την ελπίδα να αναζωογονηθεί η κινεζική οικονομία στον απόηχο των λοκντάουν της πανδημίας.  

«Οι εκκλήσεις του Πεκίνου για ταχύτερη υλοποίηση πολιτικών τόνωσης της ανάπτυξης έχουν ενταθεί αφού τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομική δραστηριότητα συρρικνώθηκε τον Απρίλιο και η ανεργία αυξήθηκε απότομα», σημειώνει σε άρθρο της η South China Morning Post, υπογραμμίζοντας πως οι προβλέψεις για την ανάπτυξη φέτος στη χώρα έχουν πια υποχωρήσει από τον στόχο του 5,5% στο 3,9%.

Με πληροφορίες από SCMP

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή