Ενα ησυχαστήριο για νέες μητέρες στο Μανχάταν

Ενα ησυχαστήριο για νέες μητέρες στο Μανχάταν

Το «Mεταγεννητικό Hσυχαστήριο Μπόραμ» στεγάζεται στον ένατο όροφο του πεντάστερου ξενοδοχείου «Λάνγκαμ» στη Νέα Υόρκη

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γυναικολόγος – μαιευτήρας Αλίσια Ρόμπινς παρέλυσε από το άγχος λαμβάνοντας εξιτήριο από το μαιευτήριο μετά τη γέννηση των δύο πρώτων παιδιών της. Η κατάσταση ήταν πολύ πιο δύσκολη απ’ ό,τι περίμενε. «Διαρκώς αναρωτιόμουν αν πράγματι ο θηλασμός είναι τόσο δύσκολος, γιατί μου προκαλεί τέτοιο άγχος και αν αυτή θα ήταν η νέα μου κανονικότητα», θυμάται. H επίσκεψη της μητέρας της για να βοηθήσει δεν απέδωσε. «Τσακωνόμασταν για τα πάντα, ακόμα και για την αποστείρωση του μπιμπερό».

Οταν το Απρίλιο γέννησε το τρίτο παιδί της, η δρ Ρόμπινς αποφάσισε να δοκιμάσει μια νέα εμπειρία. Ετσι έκλεισε δωμάτιο σε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο για νέες μητέρες και τα νεογνά τους. «Βρισκόμαστε εδώ για να διευκολύνουμε τη μετάβαση από το μαιευτήριο στο σπίτι», εξηγεί η Μπόραμ Ναμ, η οποία με τον σύζυγό της ίδρυσαν το «Mεταγεννητικό Hσυχαστήριο Μπόραμ» που στεγάζεται στον ένατο όροφο του πεντάστερου ξενοδοχείου «Λάνγκαμ» στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Το δωμάτιο στο ησυχαστήριο κοστίζει από 1.300 έως 1.400 δολάρια ημερησίως και η νέα μητέρα απολαμβάνει πλήθος υπηρεσιών. Η ιατρική και η ψυχολογική φροντίδα, ωστόσο, παραμένουν ευθύνη της ίδιας και του προσωπικού ιατρού της. Ομως μπορεί να απολαύσει μασάζ στα πόδια, όποτε το χρειαστεί, να κοιμηθεί όσο θέλει, να δοκιμάσει εκλεκτά εδέσματα. Οι περισσότερες πελάτισσες του ησυχαστηρίου παραμένουν για πέντε έως επτά νύχτες.

Η δρ Ρόμπινς πήγε στο ησυχαστήριο περίπου ένα μήνα μετά τη γέννηση του μωρού της. Είχε υποβληθεί για τρίτη φορά σε καισαρική τομή και η ζωή με ένα νεογέννητο και δύο νήπια τεσσάρων και δύο ετών ήταν χαοτική. Oταν έφτασε στο «Μπόραμ» ήταν ψυχικά και σωματικά εξαντλημένη. Το μαρμάρινο μπάνιο, η σύγχρονη καφετιέρα και το σουηδικό στρώμα αμέσως της έφτιαξαν το κέφι, ενώ τα φαγητά που προσφέρονταν ήταν θαυμάσια. Επίσης, υπέροχο ήταν το σαλόνι όπου μπορούσαν να περάσουν την ώρα τους οι μητέρες, γεμάτο με φυτά και μαλακούς καναπέδες, με πολλά είδη μπισκότων, δεκάδες είδη τσαγιού και ψυγείο με αναψυκτικά. Σε αυτόν τον χώρο γίνονται σχεδόν καθημερινά διαλέξεις από παιδιάτρους, μαίες και ψυχολόγους, που καλύπτουν πλήθος χρήσιμων θεμάτων για τις νέες μητέρες. Το αγαπημένο μέρος της δόκτορος Ρόμπινς, ωστόσο, ήταν ο βρεφικός σταθμός, στελεχωμένος με εξειδικευμένες παιδαγωγούς και νοσηλεύτριες.

Εκεί οι νέες μητέρες μπορούν να εμπιστευθούν όποτε θέλουν το μωρό τους και να ασχοληθούν με τον εαυτό τους. Ισως να θέλουν λίγη γαλήνη και ηρεμία, να ασχοληθούν με αγαπημένες τους δραστηριότητες για τις οποίες δεν βρίσκουν χρόνο στο σπίτι ή απλώς να μοιραστούν σκέψεις και εμπειρίες με τις υπόλοιπες νέες μαμάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή