100 ημέρες πολέμου στην Ουκρανία: Οι αντιδράσεις των Ευρωπαίων

100 ημέρες πολέμου στην Ουκρανία: Οι αντιδράσεις των Ευρωπαίων

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ και η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας έκαναν δηλώσεις για το ορόσημο της 100ής ημέρας του πολέμου στην Ουκρανία.

Η φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε «αδικαιολόγητη» την εισβολή της Ρωσίας, γράφοντας στο Twitter ότι «η γενναιότητα των Ουκρανών προκαλεί το σεβασμό και τον θαυμασμό μας».

Είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας και ότι θα συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σήμερα για να συζητήσουν τη στήριξη στη χώρα.

Ο Σολτς είπε ότι συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ουκρανικού κοινοβουλίου την 100ή ημέρα του πολέμου.

Ο Μπορέλ σημείωσε την «καταστροφή» που έχει προκαλέσει η εισβολή της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων θανάτων, εκατομμυρίων προσφύγων και τόνων μπλοκαρισμένων σιτηρών.

Η Τρους είπε ότι «η εισβολή του Πούτιν έφερε θάνατο και καταστροφή σε κλίμακα που δεν έχει παρατηρηθεί στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτός ο πόλεμος έχει τεράστιες συνέπειες για την παγκόσμια ειρήνη, την ευημερία και την επισιτιστική ασφάλεια».

Επαίνεσε επίσης τη γενναιότητα των Ουκρανών και επιβεβαίωσε τη βρετανική υποστήριξη στη χώρα.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT