Όταν ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ συνάντησε για πρώτη φορά την Βασίλισσα Ελισάβετ

Όταν ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ συνάντησε για πρώτη φορά την Βασίλισσα Ελισάβετ

Μια ιστορία από το 1965 θυμήθηκε ο σερ, με αφορμή το Πλατινένιο Ιωβηλαίο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτές τις μέρες, ολόκληρη η Βρετανία βρίσκεται στον παλμό των εορτασμών του Πλατινένιου Ιωβηλαίου.

Τα 70 χρόνια της Βασίλισσας Ελισάβετ στην θρόνο έχουν υπάρξει μια καλή αφορμή για μια ανασκόπηση σημαντικών στιγμών και σταθμών στις 7 αυτές δεκαετίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ βρέθηκε καλεσμένος του «Her Majesty The Queen: A Gayle King Special» του CBS και μετέφερε αναμνήσεις από συναντήσεις του με την βασίλισσα.

Ο σερ και πρώην «Σκαθάρι» ανέτρεξε στη μακροχρόνια σχέση του με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου και θυμήθηκε, μάλιστα, πώς έβλεπαν ο ίδιος και τα άλλα μέλη των Beatles τη νεαρή βασίλισσα μετά την άνοδό της στον θρόνο.

«Θεωρούσαμε ότι ήταν μια όμορφη γυναίκα», παραδέχτηκε ο ΜακΚάρτνεϊ. Και πρόσθεσε: «Ήμασταν αγόρια πριν την εφηβεία στο Λίβερπουλ» πρόσθεσε. «Μας φαινόταν σαν σταρ του κινηματογράφου». 

Μάλιστα, ο μουσικός αποκάλυψε πως ούτε αυτός ούτε οι υπόλοιποι Beatles πίστευαν πως θα συναντούσαν ποτέ την Ελισάβετ: «Καταλαβαίνεις, ήμασταν απλώς αγόρια της εργατικής τάξης και εκείνη είναι η βασίλισσα, οπότε υπάρχει ένας ή δύο ωκεανοί μεταξύ μας» τόνισε συζητώντας με την παρουσιάστρια Γκέιλ Κινγκ. «Έτσι δεν πίστευα ποτέ ότι θα τη συναντούσαμε μέχρι που γίναμε οι Beatles και αρκετά διάσημοι».

Το 1965, την εποχή που οι Beatles ήταν ούτε λίγο, ούτε πολύ, το διασημότερο συγκρότημα στον κόσμο, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ τους προσκάλεσε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και απένειμε σε κάθε μέλος του συγκροτήματος τίτλο Ιππότη του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (MBE).

Όταν ο ΜακΚάρτνεϊ ρωτήθηκε τι είδους ενημέρωση έλαβε για το πρωτόκολλο προτού συναντήσει τη βασίλισσα, ο ΜακΚάρτνεϊ θυμήθηκε: «Σας λένε να μην κάνετε χειραψία μαζί της, την αποκαλείτε “κυρία” όχι “μεγαλειότατη” και αν σταματήσει και σας μιλήσει, να της μιλήσετε».

«Σε διαφορετική περίπτωση;» ρώτησε η Κινγκ. «Σε διαφορετική περίπτωση το κλείνεις» απάντησε ο ΜακΚάρτνεϊ γελώντας.

Πάντως, η συγκεκριμένη δεν ήταν η τελευταία του συνάντηση με τη βασίλισσα. Μην ξεχνάμε πως το 1997 το πρώην μέλος των Beatles χρίστηκε Ιππότης και 21 χρόνια αργότερα έγινε μέλος του Τάγματος των Εταίρων της Τιμής.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή