Γαλλία: Μία νεκρή από πυρά αστυνομικών εναντίον οχήματος

Γαλλία: Μία νεκρή από πυρά αστυνομικών εναντίον οχήματος

ΠΑΡΙΣΙ. Μία γυναίκα σκοτώθηκε και ένας άνδρας τραυματίσθηκε σοβαρά από πυρά αστυνομικών τα ξημερώματα της Κυριακής στο Παρίσι.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Μία γυναίκα σκοτώθηκε και ένας άνδρας τραυματίσθηκε σοβαρά από πυρά αστυνομικών τα ξημερώματα της Κυριακής στο Παρίσι. Ο οδηγός του οχήματος φέρεται να αρνήθηκε να σταματήσει σε αστυνομικό έλεγχο στο 18ο δημοτικό διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας. Οταν περίπολος αστυνομικών με ποδήλατα ζήτησε από τον οδηγό να δείξει τα χαρτιά του, εκείνος κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα εναντίον τους με στόχο να τους εμβολίσει. Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ και σκότωσαν μια επιβάτιδα, τραυματίζοντας σοβαρά τον οδηγό.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα με τέσσερις επιβαίνοντες, ο ένας από τους οποίους δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας. Από τα πυρά των αστυνομικών δεν τραυματίσθηκαν οι δύο επιβαίνοντες στο πίσω κάθισμα, που ανακρίνονται από την αστυνομία. «Κάποιοι από τους επιβαίνοντες ήταν γνωστοί στις διωκτικές υπηρεσίες, ενώ ομολόγησαν ότι είχαν καταναλώσει οινόπνευμα και ινδική κάνναβη», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας σε ειδησεογραφικό δίκτυο.

Η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της γαλλικής αστυνομίας διέταξε την προσωρινή κράτηση τριών αστυνομικών, δύο ανδρών και μιας γυναίκας, για διάστημα 48 ωρών, προκειμένου ο ανακριτής να αποφασίσει εάν θα ασκήσει διώξεις εναντίον τους για αδικαιολόγητη χρήση βίας.

Η ένταση στις σχέσεις αστυνομίας και πολιτών αποτελεί μόνιμο «αγκάθι» των κυβερνήσεων της Γαλλίας.

Αλλα περιστατικά

Στα τέλη Απριλίου στο Παρίσι, αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον αυτοκινήτου, το οποίο προσπαθούσε να διαφύγει από μπλόκο στο κέντρο της πρωτεύουσας, σκοτώνοντας δύο από τους επιβαίνοντες και τραυματίζοντας σοβαρά έναν άλλο. Ο δράστης-αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ενόψει της παραπομπής του στη Δικαιοσύνη.

Η ένταση στις σχέσεις αστυνομίας και πολιτών –κυρίως στα υποβαθμισμένα προάστια των γαλλικών πόλεων– αποτελεί μόνιμο «αγκάθι» των κυβερνήσεων της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή