Ουκρανία: Ρωσική επίθεση σε Χάρκοβο και Μικολάιβ, τουλάχιστον πέντε νεκροί

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση σε Χάρκοβο και Μικολάιβ, τουλάχιστον πέντε νεκροί

«Οι δυνάμεις κατοχής επιδίδονται σε τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον αόπλων» αναφέρει περιφερειάρχης

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς του ρωσικού πυροβολικού στην περιφέρεια του Χαρκόβου, στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τον εκεί περιφερειάρχη Ολέχ Σινεχούμποφ.

Επλήγη η πόλη Χάρκοβο και αρκετά κοντινά χωριά, ανέφερε ο αξιωματούχος μέσω Telegram. Υποστήριξε ότι «ο εχθρός δεν μπορεί να σπάσει την αντίσταση των υπερασπιστών μας» και γι’ αυτό «οι δυνάμεις κατοχής επιδίδονται σε τρομοκρατικές ενέργειες, ρίχνουν εναντίον άοπλων ανθρώπων».

Στην κοινότητα Μπαστάνκα, στη νότια περιφέρεια Μικολάιβ, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις, ανέφερε η τοπική εισαγγελία.

Στην πόλη Μικολάιβ, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας, ακούστηκαν εκρήξεις, μετέδωσαν ουκρανικά ΜΜΕ, καθώς οι Ρώσοι προσπαθούν από τη Χερσώνα να αποκρούουν την αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων ορμώμενων από τη γειτονική Μικολάιβ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ukraina 24

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή