Βερολίνο: Εσκεμμένη βουτιά στο πλήθος

Βερολίνο: Εσκεμμένη βουτιά στο πλήθος

Οχημα έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος στο Βερολίνο, με συνέπεια να σκοτωθεί ένα άτομο και να τραυματιστούν άλλα οκτώ, σε μια ενέργεια που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ήταν ηθελημένη.

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Αυτόπτες μάρτυρες του φρικτού σκηνικού που εκτυλίχθηκε χθες σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του Βερολίνου κάνουν λόγο για «100% ηθελημένη ενέργεια», καθώς μικρό αυτοκίνητο έπεσε με ταχύτητα 100 χλμ./ώρα σε γκρουπ μαθητών γυμνασίου, στο πεζοδρόμιο της Κούρφιρστενταμ. Μία καθηγήτρια έχασε τη ζωή της επιτόπου, ενώ τρία άτομα έδιναν χθες το απόγευμα μάχη για να κρατηθούν στη ζωή και άλλα εννέα έφεραν βαρύτερα ή ελαφρύτερα τραύματα.

Ο 29χρονος δράστης, Γερμανός με καταγωγή από την Αρμενία, κατέβασε στη συνέχεια το αυτοκίνητο στον δρόμο μέχρι που κατέληξε στη βιτρίνα καταστήματος, ένα οικοδομικό τετράγωνο πιο πέρα.

Βγήκε από το όχημα και άρχισε να τρέχει αλλά ακινητοποιήθηκε από περαστικούς, μέχρι που κατέφθασε στο σημείο η αστυνομία. Οι Αρχές δεν ήταν σε θέση να κάνουν εκτιμήσεις για το κίνητρο του δράστη, ο οποίος ήταν σεσημασμένος για κλοπές. Ανέφεραν μόνο ότι στο όχημα βρέθηκε έντυπο υλικό με περιεχόμενο κατά της Τουρκίας. Η αστυνομία διέψευσε δημοσίευμα της εφημερίδας Bild σύμφωνα με το οποίο στο όχημα βρέθηκε κείμενο ανάληψης ευθύνης. «Δεν έχουμε διευκρινίσει ακόμη τι συνέβη», είπε η δήμαρχος του Βερολίνου, Φρανσίσκα Γκίφι. «Ηταν σαν ταινία, ένας τρομερός θόρυβος και κορμιά που πετούσαν στον αέρα», είπε ο σερβιτόρος παρακείμενου καταστήματος, που είδε τα πάντα από το παράθυρο και έσπευσε σε βοήθεια των τραυματιών.

Eπεσε με ταχύτητα 100 χλμ./ώρα σε γκρουπ μαθητών γυμνασίου, στο πεζοδρόμιο της Κούρφιρστενταμ.

Ο ιδιοκτήτης του ίδιου καταστήματος, που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο, ήταν από τους τυχερούς που πρόλαβαν να κάνουν στην άκρη για να αποφύγουν το αυτοκίνητο-φονικό εργαλείο.

Το περιστατικό συνέβη λίγες εκατοντάδες μέτρα από το σημείο όπου ισλαμιστής τρομοκράτης είχε σκοτώσει 12 ανθρώπους με φορτηγό στη χριστουγεννιάτικη αγορά της Μπράιτσαϊτπλατς το 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή