Καναδάς: Ξανά θετικός στον κορωνοϊό ο Τριντό

Καναδάς: Ξανά θετικός στον κορωνοϊό ο Τριντό

«Θα ακολουθήσω τις συστάσεις της δημόσιας υγείας και θα απομονωθώ» έγραψε στα social media ο πρωθυπουργός του Καναδά

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ανακοίνωσε σήμερα ότι βρέθηκε εκ νέου θετικός στην Covid-19, χωρίς ωστόσο να έχει σοβαρά συμπτώματα, όπως τον περασμένο Ιανουάριο.

«Θα ακολουθήσω τις συστάσεις της δημόσιας υγείας και θα απομονωθώ. Είμαι καλά, και αυτό χάρη στα εμβόλιά μου», εξήγησε σε μήνυμά του Twitter ο αρχηγός της καναδικής κυβέρνησης που ταξίδεψε την περασμένη εβδομάδα στο Λος Άντζελες για τη σύνοδο κορυφής της Αμερικής, μαζί με άλλους 20 ηγέτες της αμερικανικής ηπείρου προκειμένου να συζητήσουν θέματα που επηρεάζουν τις χώρες τους, συμπεριλαμβανομένης της μετανάστευσης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνόδου, ο Τριντό είχε ειδικότερα διμερή συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του Καναδού πρωθυπουργού, στην Ουάσιγκτον, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο Τζο Μπάιντεν δεν ήταν στενή επαφή του Τριντό, που βρέθηκε θετικός μετά τη Σύνοδο κορυφής της Αμερικής στην Καλιφόρνια.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που ο Καναδός πρωθυπουργός είναι θετικός στην Covid. Στις 31 του περασμένου Ιανουαρίου, στην αρχή της κρίσης με τους φορτηγατζήδες, χρειάστηκε να τεθεί για μέρες σε απομόνωση αφότου διαγνώστηκε με Covid.

Ο Τριντό έκανε τρεις δόσεις εμβολίου και κάλεσε ξανά τους Καναδούς να εμβολιαστούν στο ίδιο μήνυμά του στο Twitter. «Εάν δεν έχετε κάνει ακόμη, κάντε τα εμβόλια ή τις αναμνηστικές δόσεις. Ας προστατεύσουμε το σύστημα υγείας μας και ας προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή