ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία απαγόρευσε την είσοδο σε δεκάδες Βρετανούς δημοσιογράφους

Η Ρωσία απαγόρευσε την είσοδο σε δεκάδες Βρετανούς δημοσιογράφους

Σε δεκάδες Βρετανούς δημοσιογράφους, εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης και στελέχη της αμυντικής βιομηχανίας έχει απαγορευτεί η είσοδος στη Ρωσία. Δημοσιογράφοι από οργανισμούς μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Sky News, BBC News, The Guardian και The Times είναι μεταξύ όσων βρίσκονται στη σχετική λίστα απαγόρευσης.

Ο επικεφαλής ανταποκριτής του Sky News, Στούαρτ Ράμσαϊ, και η παρουσιάστρια Σόφι Ριτζ, μαζί με τον Κλάιβ Μίρι και την Όρλα Γκουέριν του BBC News και την παρουσιάστρια του Channel 4 News Κάθι Νιούμαν, βρίσκονται στη λίστα των απαγορεύσεων.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ότι η απαγόρευση ήταν απάντηση στις δυτικές κυρώσεις και την πίεση στα κρατικά μέσα ενημέρωσης της στο εξωτερικό.

Ανέφερε επίσης ότι οι δημοσιογράφοι συμμετείχαν σε «σκόπιμη διάδοση ψευδών και μονόπλευρων πληροφοριών για τη Ρωσία και τα γεγονότα στην Ουκρανία και το Ντονμπάς».

Περισσότερα από δώδεκα άτομα από τη Βρετανία, που η Μόσχα θεωρεί ότι συνδέονται με την αμυντική βιομηχανία έχουν επίσης απαγορευτεί.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr