ΗΠΑ – Εμβόλιο Pfizer: Υπέρ της χορήγησης σε παιδιά από 6 μηνών έως 4 ετών η επιτροπή του FDA

ΗΠΑ – Εμβόλιο Pfizer: Υπέρ της χορήγησης σε παιδιά από 6 μηνών έως 4 ετών η επιτροπή του FDA

Αυτή η ομόφωνη σύσταση από τα 21 μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων έρχεται αμέσως μετά από παρόμοια γνωμοδότηση που δόθηκε για το εμβόλιο της Moderna

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συμβουλευτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων (FDA) γνωμοδότησε σήμερα υπέρ της χορήγησης του εμβολίου της Pfizer κατά της Covid-19 σε παιδιά μεταξύ 6 μηνών και 4 ετών, η τελευταία ηλικιακή ομάδα που δεν μπορεί ακόμη να εμβολιαστεί κατά του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ, όπως και σε πολλές άλλες χώρες.

Αυτή η ομόφωνη σύσταση από τα 21 μέλη της επιτροπής έρχεται αμέσως μετά από παρόμοια γνωμοδότηση που δόθηκε για το εμβόλιο της Moderna, για νήπια και παιδιά μικρής ηλικίας.

Ο FDA αναμένεται τώρα να λάβει την απόφασή του για την έγκριση αυτών των δύο εμβολίων για νήπια, απόφαση που σπάνια διαφέρει από αυτήν της επιτροπής.

EMA: Κυλιόμενη αξιολόγηση για τη νέα έκδοση του εμβολίου

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ξεκίνησε κυλιόμενη αξιολόγηση για μια νέα έκδοση του εμβολίου της Pfizer (Comirnaty) προσαρμοσμένη για να παρέχει καλύτερη προστασία έναντι μιας συγκεκριμένης παραλλαγής ή παραλλαγών του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί την Covid-19.

Η αξιολόγηση θα επικεντρωθεί αρχικά στη χημεία, την παρασκευή και τους ελέγχους (CMC) που σχετίζονται με την ανάπτυξη του εμβολίου. Καθώς η εταιρεία σημειώνει πρόοδο στην ανάπτυξη του προσαρμοσμένου εμβολίου της, ο EMA θα λάβει περισσότερα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων για την ανοσολογική απόκριση στο εμβόλιο, καθώς και δεδομένων για την αποτελεσματικότητά του έναντι των υποπαραλλαγών της Omicron.

Ξεκινώντας μια κυλιόμενη αξιολόγηση, ο EMA θα μπορεί να εξετάσει αυτά τα δεδομένα μόλις γίνουν διαθέσιμα. Ο κυλιόμενος έλεγχος θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξουν επαρκή δεδομένα για επίσημη αίτηση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή