Οι πολέμιοι του Τραμπ πλήρωσαν το τίμημα στις προκριματικές των Ρεπουμπλικανών

Οι πολέμιοι του Τραμπ πλήρωσαν το τίμημα στις προκριματικές των Ρεπουμπλικανών

Ενθερμοι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ και αρνητές του εκλογικού αποτελέσματος του 2020 εξασφαλίζουν το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών σε αρκετές Πολιτείες ενόψει των κρίσιμων εκλογών για το Κογκρέσο

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαρακτηριστικά πολιτικού βαρομέτρου για την απήχηση που διατηρεί ο Ντόναλντ Τραμπ στους Ρεπουμπλικανούς αποκτούν οι εσωκομματικές εκλογές σε αρκετές πολιτείες για την εξασφάλιση του χρίσματος ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης του φθινοπώρου: τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη της νέας Βουλής των Αντιπροσώπων και την ανανέωση του ενός τρίτου της Γερουσίας.

Στην 7η εκλογική περιφέρεια της Νότιας Καρολίνας, ο εν ενεργεία βουλευτής Τομ Ράις, ένας από τους δέκα Ρεπουμπλικανούς βουλευτές που είχε ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του Τραμπ με το ερώτημα της καθαίρεσης ύστερα από τα πρωτοφανή έκτροπα οπαδών του στο Καπιτώλιο, κατατροπώθηκε από τον θερμό υποστηρικτή του πρώην προέδρου, Ράσελ Φράι. «Οι ψηφοφόροι μας μίλησαν και ο Τομ Ράις πάει σπίτι του», δήλωσε πανευτυχής ο Φράι μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος, για να προσθέσει: «Σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ νίκησε».

Διαφορετική ήταν η εικόνα στην 1η εκλογική περιφέρεια της ίδιας πολιτείας, όπου η υποστηριζόμενη από τον τέως πρόεδρο Κάτι Αρινγκτον δεν κατάφερε να υπερισχύσει της εν ενεργεία βουλευτή Νάνσι Μέις, η οποία εξόργισε τον Τραμπ γιατί είχε αρνηθεί να υποστηρίξει τις προσπάθειές του για αμφισβήτηση της νίκης Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Οπαδοί του διεκδικούν το χρίσμα ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου για το Κογκρέσο.

Ανάμεικτα αποτελέσματα

Μέχρι στιγμής οι οπαδοί του Τραμπ είχαν ανάμεικτα αποτελέσματα στις προκριματικές εκλογές που έλαβαν χώρα σε αρκετές πολιτείες. Ο ίδιος ο Τραμπ έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία, ενώ η δημοτικότητα του Μπάιντεν βρίσκεται σε πτώση επί τρεις συνεχείς εβδομάδες και περιορίζεται, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, σε 39%. Με τον πληθωρισμό να καλπάζει και την αγοραστική δύναμη να πέφτει, πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι οι Ρεπουμπλικανοί είναι πολύ πιθανό να κερδίσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενδεχομένως και τη Γερουσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή