Γαλλικές εκλογές: Προς ρεκόρ αποχής δείχνουν οι νέες προβλέψεις

Γαλλικές εκλογές: Προς ρεκόρ αποχής δείχνουν οι νέες προβλέψεις

Μόνο στο 46% αναμένεται πλέον να ανέλθει η συμμετοχή των ψηφοφόρων στον β' γύρο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλότερη από τον α’ γύρο αλλά και από τον αντίστοιχο β’ γύρο των εκλογών του 2017 προβλέπεται ότι θα είναι η αποχή των ψηφοφόρων κατά τις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία σήμερα, σύμφωνα με τις προβολές των ινστιτούτων ερευνών της Γαλλίας.

Ήδη έως τις 5 μ.μ. ώρα Ελλάδος  η προσέλευση των ψηφοφόρων είχε φτάσει μόνο το 38,11%, κάτω και από το ποσοστό που είχε σημειωθεί κατά τον πρώτο γύρο, παρά την αρχικά διαφαινόμενη αύξηση σύμφωνα με τα στοιχεία έως νωρίς το μεσημέρι.

Τελικά οι προβλέψεις των ερευνητών τοποθετούν τη συμμετοχή μόνο στο 46% όταν κλείσουν οι κάλπες, με την αποχή να εκτοξεύεται στο 54%.

Υπενθυμίζεται ότι στον α’ γύρο η συμμετοχή των εκλογέων ανήλθε στο πενιχρό 47,51% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, με την αποχή να σημειώνει ρεκόρ όλων των εποχών, στο 52,49%.

Το ποσοστό της συμμετοχής θεωρείται κρίσιμο για την  επικράτηση των δυνάμεων που στηρίζουν τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, με την ακροδεξιά Μαρίν Μακρόν να έχει καλέσει τους ψηφοφόρους της να απόσχουν απο τις σημερινές εκλογές στις περιοχές όπου δεν υπάρχει υποψήφιος της παράταξής της στον β’ γύρο.

Ομολογουμένως οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, με συνδυασμό καύσωνα με βροχή, δεν ευνοούν και πολύ την προσέλευση των ψηφοφόρων σήμερα.

Γαλλικές εκλογές: Προς ρεκόρ αποχής δείχνουν οι νέες προβλέψεις-1
Υπό βροχή πήγε να ψηφίσει και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν (φωτ.: Reuters).

Πηγή: France 24

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή