Σαουδαραβικό ίδρυμα αναζητεί ελιξήριο νεότητας

Σαουδαραβικό ίδρυμα αναζητεί ελιξήριο νεότητας

Ενα καινοτόμο ίδρυμα δημιούργησε η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας.

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα καινοτόμο ίδρυμα δημιούργησε η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας. Το Hevolution Foundation θα χρηματοδοτείται ετησίως με ένα δισ. δολάρια προκειμένου να εκπονεί έρευνες για την ανακάλυψη του «ελιξηρίου της νεότητας», των μηχανισμών αντιγήρανσης, καθώς και για την αποκρυπτογράφηση των παραγόντων που θα μπορούσαν να επιτρέψουν την παράταση της ανθρώπινης ζωής.

Αυτό αποκαλύπτει δημοσίευμα της επιθεώρησης MIT Τechnology Review, επισημαίνοντας ότι, εάν οι προσπάθειες ευοδωθούν, τότε η Σαουδική Αραβία θα καταστεί ο μεγαλύτερος χορηγός επιστημονικής έρευνας με στόχο την αποκάλυψη των μηχανισμών της γήρανσης και τους τρόπους αναστολής τους. Ο προϋπολογισμός του σαουδαραβικού ιδρύματος υπερβαίνει κατά πολύ εκείνον των Εθνικών Ινστιτούτων κατά της Γήρανσης των ΗΠΑ, που χρηματοδοτούν παρόμοιες έρευνες με μόλις 325 εκατ. δολάρια ετησίως.

Το Hevolution Foundation θα χρηματοδοτείται ετησίως με ένα δισ. δολάρια προκειμένου να ανακαλύψει μηχανισμούς αντιγήρανσης.

Η ιδιόμορφη ονομασία του ιδρύματος (Hevolution) αποτελεί συνδυασμό των λέξεων «υγεία» (health) και «επανάσταση» (revolution). Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδρυσή του υπήρξε προσωπική επιθυμία του διαδόχου του θρόνου, πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. O επικεφαλής του ιδρύματος Hevolution, δρ Μαχμούτ Καν, ενδοκρινολόγος στην κλινική Μayo των ΗΠΑ και πρώην επιστημονικός διευθυντής της Pepsico, υπογράμμισε ότι βασικός στόχος των ερευνών που θα εκπονούνται είναι «η παράταση της μακροζωίας με πλήρη υγεία», προσθέτοντας ότι «αυτό είναι το κυρίαρχο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης».

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, η ανάγκη πραγματοποίησης τόσο υψηλών επενδύσεων στον τομέα της αντιγήρανσης να οφείλεται στην επιστημονική διαπίστωση ότι «οι λαοί στις χώρες του Κόλπου γερνούν βιολογικώς με μεγαλύτερη ταχύτητα από τη χρονολογική τους ηλικία».

Αν και ο πληθυσμός της Σαουδικής Αραβίας είναι σχετικά νεαρός, με μέση ηλικία τα 31 χρόνια, στο βασίλειο καταγράφεται σημαντική αύξηση στα ποσοστά παχυσαρκίας, αλλά και σακχαρώδους διαβήτη. Αμφότερα τα νοσήματα συνιστούν συνέπειες κακής διατροφής και έλλειψη σωματικής άσκησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή