Γερμανία – δημοσκοπήσεις: Τρίτο κόμμα το SPD με ποσοστό κάτω από 20%

Γερμανία – δημοσκοπήσεις: Τρίτο κόμμα το SPD με ποσοστό κάτω από 20%

«Το SPD δεν θα είχε σήμερα καμία πιθανότητα για την καγκελαρία», σχολιάζει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Insa, Χέρμαν Μπίνκερτ. Μπροστά στις σφυγμομετρήσεις τα CDU/CSU με τους Πράσινους να ακολουθούν στη δεύτερη θέση.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τρίτη θέση, πίσω από τη Ένωση Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) και τους Πράσινους, κατρακυλούν, σε νέα δημοσκόπηση, οι κυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες (SPD) το ποσοστό των οποίων υποχωρεί κάτω από το 20%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας BILD, τα CDU/CSU παρουσιάζονται να διατηρούν το προβάδισμά τους με 28% (+0,5), οι Πράσινοι παραμένουν δεύτεροι στο 21% και το SPD περιορίζεται σε 19,5% (-0,5). Πιο πίσω, ακολουθούν η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) με ποσοστό 10% (-0,5), οι Φιλελεύθεροι (FDP) σταθερά στο 9,5% και η Αριστερά (Linke) με 4% (+0,5).

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Insa, Χέρμαν Μπίνκερτ, «το SPD δεν θα είχε σήμερα καμία πιθανότητα για την καγκελαρία». Αντιθέτως, μια συνεργασία CDU/CSU – Πρασίνων θα αποτελούσε το επικρατέστερο σενάριο.

Ως δημοφιλέστερος πολιτικός ξεχωρίζει ο προερχόμενος από τους Πράσινους υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ, με την επίσης «πράσινη» υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ. Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ακολουθεί πιο πίσω, στην τέταρτη θέση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή