Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση ο Μπιλ Κόσμπι

Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση ο Μπιλ Κόσμπι

Ο κωμικός κακοποίησε σεξουαλικά την Τζούντι Χαθ το 1975, όταν αυτή ήταν 16 ετών

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από λιγότερο από έναν χρόνο, ο Μπιλ Κόσμπι βγήκε από την φυλακή, αφού η καταδίκη του για σεξουαλική κακοποίηση απορρίφθηκε. Είχε κριθεί ένοχος το 2018 για χορήγηση ναρκωτικών ουσιών και παρενόχληση μιας γυναίκας πίσω στο 2004. Αν και καταδικάστηκε για 10 χρόνια φυλάκισης, παρέμεινε στην φυλακή μόνο για 3 σχεδόν χρόνια. 

Τώρα, ο Αμερικανός κωμικός κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης, σε δικαστήριο στην Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια. 

Το περιστατικό συνέβη το 1975, με θύμα την 16χρονη, τότε, Τζούντι Χαθ. Ο Αμερικανός κωμικός είχε οδηγήσει την έφηβη στην βίλα του Playboy, όπου και την εξανάγκασε σε σεξουαλικές περιπτύξεις μαζί του. 

Το δικαστήριο καλεί τον Κόσμπι να καταβάλει αποζημίωση ύψους 500.000 δολαρίων στην Χαθ. 

Συνολικά, περισσότερες από 50 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον κωμικό που κάποτε η Αμερική αποκαλούσε «America’s Dad» για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά. 

Ο φάκελος της εν λόγω υπόθεσης κατατέθηκε το 2014 και ήταν η πρώτη που πήγε σε δίκη αν και οι διαδικασίες καθυστερούσαν για χρόνια. 

Η Τζούντι Χαθ είπε ενώπιων του δικαστηρίου πως αφού το περιστατικό κακοποίησης έλαβε χώρα, ένιωσε «οργισμένη, εξαπατημένη και ανόητη». 

Στην αγωγή της, η γυναίκα υποστήριξε πως ο Κόσμπι πήγε την ίδια κι άλλη μια φίλη της στην βίλα και στην συνέχεια, την οδήγησε στην κρεβατοκάμαρα όπου ο άντρας της όρμησε. Όταν εκείνη αντιστάθηκε, την εξανάγκασε σε σεξουαλικές πράξεις. 

Με πληροφορίες από το BBC.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT