Γαλλία: Επτά στους 10 χαίρονται που ο Μακρόν δεν κατέκτησε την απόλυτη πλειοψηφία

Γαλλία: Επτά στους 10 χαίρονται που ο Μακρόν δεν κατέκτησε την απόλυτη πλειοψηφία

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού περίπου 7 στους 10 χαίρονται που ο επανεκλεγείς τον Απρίλιο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν δεν κατέκτησε τον Ιούνιο και την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θεωρώντας ότι αυτό είναι «καλό για τη δημοκρατία».

Επίσης το 43% πιστεύει ότι η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν ενσαρκώνει καλύτερα τον ρόλο της αντιπολίτευσης στον Εμανουέλ Μακρόν, έναντι 31% που πιστεύει ότι είναι ο Ζαν-Λικ Μελανσόν με τη Λαϊκή Ένωση των κομμάτων της αριστεράς, ενώ μόνο το 4% βλέπει στον ρόλο αυτό τους Ρεπουμπλικανούς.

Από την άλλη, οι Γάλλοι διχάζονται όταν καλούνται να απαντήσουν με ποιο κόμμα θα ήθελαν να διαπραγματευτεί ο Γάλλος πρόεδρος τα ζητήματα της διακυβέρνησης της Γαλλίας.

Το 24% των Γάλλων θέλει ο Εμανουέλ Μακρόν να διαπραγματευτεί πρώτα και κύρια με την Αριστερά, 21% με την ακροδεξιά, το 20% με τους κεντροδεξιούς Ρεπουμπλικάνους, ενώ το 35% δηλώνει ότι δεν έχει άποψη.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή