Ουκρανία: Σφίγγουν οι Ρώσοι τον κλοιό γύρω από το Λισιτσάνσκ

Ουκρανία: Σφίγγουν οι Ρώσοι τον κλοιό γύρω από το Λισιτσάνσκ

Σημαντική πρόοδος των εισβολέων - Περικυκλώνουν τη μόνη ελεύθερη πόλη του Λουχάνσκ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τους οικισμούς Λοσκούτιφκα και Ράι-Ολεξάντριφκα νότια των πόλεων Λισιτσάνσκ και Σεβεροντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, τις δύο πόλεις του δυτικού Λουχάνσκ που βρίσκονται στο επίκεντρο της ρωσικής επίθεσης στην περιοχή, δήλωσε την Πέμπτη ο Ουκρανός περιφερειακός διοικητής Σέρχιι Γκαϊντάι.

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν την άμυνα του Σεβεροντονέτσκ και των κοντινών οικισμών Ζολότε και Βοβτσοϊρόβκα, είπε ο κ. Γκαϊντάι.

Η κατάληψη των δύο οικισμών βοηθά σημαντικά τους Ρώσους να περικυκλώσουν το Λισιτσάνσκ και να ελέγξουν καλύτερα το Σεβεροντονέτσκ, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου είναι ήδη υπό κατοχή.

Ο αγώνας για τις δύο πόλεις «μπαίνει σε μια περίοδο τρομερής κορύφωσης», δήλωσε ο στενός σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ολέξιι Αρέστοβιτς.

«Το Λισιτσάνσκ βομβαρδίστηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της 22ας Ιουνίου. Καταγράφηκε καταστροφή σε ένα από τα σχολεία της πόλης», πρόσθεσε ο κ. Γκαϊντάι στο Telegram.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι δυνάμεις της Ουκρανίας εξακολουθούν να διατηρούν τις θέσεις τους στο Σεβεροντονέτσκ, όπου οι ρωσικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν φωτιά και σε εργοστάσιο υαλοβάμβακα.

Πηγή: Reuters, Al Jazeera

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή