Ουκρανία: Συνεχείς βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο

Ουκρανία: Συνεχείς βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο

Τις τελευταίες ημέρες έχουν σκοτωθεί 25 άνθρωποι στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επτά πολίτες, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, τραυματίστηκαν από πυραυλικές επιθέσεις των Ρώσων στο Χάρκοβο τις τελευταίες ώρες, ανέφερε το πρωί της Πέμπτης ο περιφερειακός διοικητής του Χαρκόβου Όλεχ Σινεγκούμποφ.

«Καλό είναι να μην κυκλοφορεί ασκόπως ο κόσμος στους δρόμους, καλό θα είναι να βρίσκεται κάπου ασφαλής, αν όχι σε καταφύγιο. Δεν υπάρχει πάντως κάποια ανάγκη για εκκένωση της πόλης από τους αμάχους», τόνισε ο Ουκρανός αξιωματούχος στην ουκρανική τηλεόραση.

Καθησύχασε μάλιστα τους ρεπόρτερ στο Κίεβο λέγοντας ότι «δεν πιέζουν πουθενά οι εισβολείς. Οι δυνάμεις μας αντιστέκονται και οι Ρώσοι προσπαθούν να διατηρήσουν τις θέσεις τους. Οι εισβολείς ξέρουν ότι βρίσκονται στο βεληνεκές των πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων μας (MLRS)», είπε.

«Ο εχθρός προσπαθεί να πλήξει την πόλη και τα περίχωρα με βλήματα από μακριά, αλλά δεν είναι σε θέση να πλησιάσει καθόλου», επεσήμανε ο κ. Σινεγκούμποφ.

Ουκρανία: Συνεχείς βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο-1
Φωτ.: Reuters

Το επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Κίεβο εκτιμά ότι η Ρωσία προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους Ουκρανούς ώστε να δεσμεύσουν δυνάμεις στο Χάρκοβο και να μπορέσει να προελάσει στο Ντονμπάς, όπου δυσκολεύεται να ολοκληρώσει την κατάκτηση του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Οι βομβαρδισμοί του Χαρκόβου τις τελευταίες ημέρες έχουν κοστίσει τη ζωή τουλάχιστον 25 κατοίκων.

Πηγή: Rada, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή