Πρωθυπουργός Φινλανδίας: Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις τουρκικές ανησυχίες

Πρωθυπουργός Φινλανδίας: Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις τουρκικές ανησυχίες

Πρέπει να επιλύσουμε όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει, είπε η Σάνα Μάριν

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ελσίνκι λαμβάνει σοβαρά υπόψη τη θέση της Άγκυρας για την είσοδο της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και είναι έτοιμο για διάλογο για την επίλυση των αντιφάσεων που έχουν προκύψει είπε η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν σχετικά στους δημοσιογράφους τα ξημερώματα της Παρασκευής, μετά το τέλος της πρώτης ημέρας της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η Τουρκία έθεσε μια σειρά από ερωτήματα, εξέφρασε ορισμένες ανησυχίες. Φυσικά, τα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη. Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε πιθανές παρεξηγήσεις, να κάνουμε τροποποιήσεις εάν μιλάμε για τη νομοθεσία μας. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να επιλύσουμε όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει», είπε η Φινλανδή πρωθυπουργός.

Στις 18 Μαΐου, οι πρεσβευτές της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ παρουσίασαν στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ αιτήσεις για ένταξη των χωρών τους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε στη συνέχεια ότι η Άγκυρα δεν θα υποστηρίξει την ένταξη δύο βόρειων χωρών στο ΝΑΤΟ μέχρι να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η τουρκική ηγεσία έχει εκφράσει επανειλημμένα αυτή τη θέση, μεταξύ άλλων σε διαπραγματεύσεις με ομολόγους και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών.

Πηγή: TASS

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή