Αμβλώσεις: Αντιδράσεις καλλιτεχνών και πολιτικών για την απόφαση του δικαστηρίου

Αμβλώσεις: Αντιδράσεις καλλιτεχνών και πολιτικών για την απόφαση του δικαστηρίου

Χίλαρι Κλίντον, Pearl Jam, Ντάνι Ντε Βίτο, ανάμεσα στα πρώτα άτομα που τοποθετήθηκαν για την συντηρητική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παγκόσμια κατακραυγή έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ανατρέψει την συνταγματική απόφαση Roe v Wade, κρίνοντας ότι δεν υπάρχει πλέον ομοσπονδιακό δικαίωμα για άμβλωση. Κάτι που σημαίνει πως εκατομμύρια γυναίκες στις ΗΠΑ θα χάσουν το νόμιμο δικαίωμα στην άμβλωση, σε μια ιστορική στροφή που ανατρέπει μία απόφαση 50 ετών. 

Πολλά δημόσια πρόσωπα έχουν τοποθετηθεί ήδη για αυτή την απόφαση.

Ανάμεσα σε αυτά, η Χίλαρι Κλίντον που έγραψε σε ανακοίνωσή της: «Οι περισσότεροι Αμερικανοί πιστεύουν πως η απόφαση να κάνουν ένα παιδί είναι μία από τις πιο ιερές, και τέτοιες αποφάσεις θα έπρεπε να παραμένουν ανάμεσα στους ασθενείς και τους γιατρούς τους. Η σημερινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα περάσει στην ιστορία ως ένα βήμα πίσω για τα δικαιώματα των γυναικών αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα». 

Στον μουσικό κόσμο, οι Pearl Jam έγραψαν στους επίσημους λογαριασμούς τους στα social media: «Κανείς, ούτε η κυβέρνηση, ούτε οι πολιτικοί, ούτε το Ανώτατο Δικαστήριο θα έπρεπε να αποτρέπουν την πρόσβαση στην άμβλωση, την αντισύλληψη. Οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να επιλέξουν». 

Ο τραγουδιστής Yungblud, πάλι, έγραψε μεταξύ άλλων: «Απλά “έκλεψαν”το δικαίωμα κάποιου να αποφασίζει για το ίδιο του το σώμα!». 

Η ηθοποιός Ελίζαμπεθ Μπανκς τοποθετήθηκε ως εξής: «Αυτά είναι ολέθρια νέα για τις οικογένειες -για τους άντρες και τις γυναίκες- που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να αποφασίζει πότε και με ποιον γινόμαστε γονείς. Αυτό δεν είναι το τέλος του αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα».  

Ο Ντάνι Ντε Βίτο ήταν σύντομος και περιεκτικός:

Η Μόνικα Λεβίνσκι, τέλος, δεν έκρυψε την οργή της:

Με πληροφορίες από τον Independent.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή