Τουρκία: Ξανά στο προσκήνιο τα σενάρια περί επαναφοράς της θανατικής ποινής

Τουρκία: Ξανά στο προσκήνιο τα σενάρια περί επαναφοράς της θανατικής ποινής

Ο πρόεδρος Ερντογάν και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μποζντάγ επαναφέρουν το θέμα, με αφορμή τις δασικές πυρκαγιές.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τουρκική κυβέρνηση πρόκειται να επανεξετάσει την απόφαση που είχε ληφθεί το 2004 για την κατάργηση της θανατικής ποινής, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ, έπειτα από σχετική αναφορά του ιδίου του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με φόντο τις πρόσφατες δασικές πυρκαγιές.

Η θανατική ποινή έχει καταργηθεί στην Τουρκία εδώ και χρόνια. Έπειτα, ωστόσο, από την πυρκαγιά που ξέσπασε προ ημερών στο τουριστικό θέρετρο της Μαρμαρίδας, ο πρόεδρος Ερντογάν υποστήριξε ότι χρειάζονται αυστηρότερες ποινές.

Αφού επισκέφτηκε χθες τον τόπο της πυρκαγιάς, ο Ερντογάν είπε ότι η τιμωρία για τους εμπρηστές δασών θα πρέπει να είναι «τόσο απειλητική ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά, και αν αυτό απαιτεί την θανατική ποινή, τότε θα είναι η θανατική ποινή».

«Εχουμε αρχίσει να το επεξεργαζόμαστε στο υπουργείο», θα δήλωνε από την πλευρά του λίγες ώρες αργότερα, αναφερόμενος στη συγκεκριμένη δήλωση του Ερντογάν, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ, σύμφωνα με τον οποίο η ισχύουσα τιμωρία για τους εμπρηστές είναι δεκαετής ποινή κάθειρξης και αυξάνεται σε ενδεχόμενη ισόβια κάθειρξη εάν ο εμπρησμός ενταχθεί στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT