Πόλεμος στην Ουκρανία: Υπό τον πλήρη έλεγχο των Ρώσων το Σεβεροντονέτσκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Υπό τον πλήρη έλεγχο των Ρώσων το Σεβεροντονέτσκ

Η πτώση του Σεβεροντονέτσκ αποτελεί τη μεγαλύτερη νίκη για τις ρωσικές δυνάμεις από τότε που εκείνες κατέλαβαν το λιμάνι της Μαριούπολης τον περασμένο μήνα.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πια καταλάβει πλήρως την πόλη του Σεβεροντονέτσκ στην Ανατολική Ουκρανία, όπως παραδέχθηκε σήμερα ο δήμαρχος της περιοχής.

Η πτώση του Σεβεροντονέτσκ – που άλλοτε φιλοξενούσε πάνω από 100.000 κατοίκους – αποτελεί τη μεγαλύτερη νίκη για τη Ρωσία από τότε που οι δυνάμεις της κατέλαβαν το λιμάνι της Μαριούπολης τον περασμένο μήνα, όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.

«Η πόλη βρίσκεται τώρα υπό την πλήρη κατοχή της Ρωσίας. Προσπαθούν να δημιουργήσουν τη δική τους τάξη, από όσο ξέρω έχουν διορίσει εκεί κάποιου είδους διοικητή», δήλωσε ο δήμαρχος Ολεξάντρ Στριούκ, μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση.

«Η Ρωσία χρησιμοποιεί την τακτική… που χρησιμοποίησε και στη Μαριούπολη: ισοπεδώνοντας την πόλη και εξαφανίζοντάς την από προσώπου γης», δήλωσε από την πλευρά του ο Κιρίλο Μπουντάνοφ, επικεφαλής των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας.

«Δεδομένων των συνθηκών, η διατήρηση της άμυνας στα ερείπια και τα ανοιχτά πεδία δεν είναι πλέον δυνατή. Έτσι, οι ουκρανικές δυνάμεις αποχωρούν για να συνεχίσουν τις αμυντικές τους επιχειρήσεις από άλλα σημεία», συνέχισε ο ίδιος.

Πλέον, υπάρχουν αναφορές για μάχες που έχουν μεταφερθεί στην άλλη όχθη του ποταμού Siverskyi Donets και στην περιοχή του Λισιχάνσκ.  

Με πληροφορίες από Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή