Εισαγωγές υπαλλήλων σε γερμανικά αεροδρόμια

Εισαγωγές υπαλλήλων σε γερμανικά αεροδρόμια

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Επείγουσα «εισαγωγή» περίπου 2.000 ξένων εργαζομένων για τις υπηρεσίες εδάφους των γερμανικών αεροδρομίων σχεδιάζει η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Χουμπέρτους Χάιλ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Επείγουσα «εισαγωγή» περίπου 2.000 ξένων εργαζομένων για τις υπηρεσίες εδάφους των γερμανικών αεροδρομίων σχεδιάζει η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Χουμπέρτους Χάιλ. Τα αεροδρόμια της Γερμανίας, όπως και άλλων χωρών, πλήττονται από σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, αφού πολλές εταιρείες δεν αναπλήρωσαν το προσωπικό που απέλυσαν λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον Χάιλ, ο τετραψήφιος αριθμός ξένων εργατών θα προέρχεται, μεταξύ άλλων, από την Τουρκία. Ακόμη, όμως, και αν οι ενισχύσεις από το εξωτερικό καταφθάσουν άμεσα, τα προβλήματα με τις πτήσεις δεν πρόκειται να εκλείψουν, σύμφωνα με τις αεροπορικές εταιρείες. Οι εταιρείες καλωσόρισαν μεν την κυβερνητική ανακοίνωση, αλλά επισήμαναν ότι υπάρχουν ελλείψεις και στα πληρώματα, οι οποίες είναι πολύ πιο δύσκολο να καλυφθούν. «Βραχυπρόθεσμα, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την κατάργηση πτήσεων», δήλωσε διευθυντικό στέλεχος της Lufthansa. Η γερμανική εταιρεία έχει ήδη καταργήσει 3.000 πτήσεις από το Μόναχο και τη Φρανκφούρτη, χωρίς καν να έχει ξεκινήσει η περίοδος τουριστικής αιχμής.

Ακόμη και αν οι ενισχύσεις 2.000 εργαζομένων από το εξωτερικό καταφθάσουν άμεσα, τα προβλήματα με τις πτήσεις δεν πρόκειται να εκλείψουν.

Η εναλλακτική λύση στην οποία έχουν καταφύγει πολλοί Γερμανοί, ο σιδηρόδρομος, θα πάψει από Σεπτέμβριο να είναι τόσο ελκυστικός, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ. Ο Λίντνερ χαρακτήρισε «επιτυχία» το εισιτήριο των 9 ευρώ, με το οποίο οι Γερμανοί απέκτησαν πρόσβαση σε όλους τους αστικούς και υπεραστικούς σιδηροδρόμους, πλην των τρένων υψηλής ταχύτητας. Προσέθεσε όμως ότι το μέτρο κοστίζει στην κυβέρνηση 1 δισ. ευρώ τον μήνα και δεν προβλέπεται η παράτασή του.

Πηγή: DW, DER SPIEGEL

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή