Φινλανδικά ΜΜΕ: Τουρκία, Σουηδία, Φινλανδία υπογράφουν κοινό υπόμνημα για άρση αδιεξόδου

Φινλανδικά ΜΜΕ: Τουρκία, Σουηδία, Φινλανδία υπογράφουν κοινό υπόμνημα για άρση αδιεξόδου

Τουρκία, Σουηδία και Φινλανδία θα ετοιμάσουν από κοινού ένα υπόμνημα που θα ανταποκρίνεται στις τουρκικές ανησυχίες ασφαλείας, ώστε να ανοίξει κάποια στιγμή ο δρόμος για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με όσα δημοσιεύουν φινλανδικά ΜΜΕ.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουρκία, Σουηδία και Φινλανδία πρόκειται να ετοιμάσουν από κοινού ένα υπόμνημα που θα ανταποκρίνεται στις τουρκικές ανησυχίες ασφαλείας, ώστε να ανοίξει κάποια στιγμή ο δρόμος για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με όσα δημοσιεύουν φινλανδικά ΜΜΕ και αναπαράγει το πρακτορείο Reuters. 

Οι σχετικές αναφορές, στις φινλανδικές εφημερίδες Helsingin Sanomat και Iltalehti, είδαν το φως της δημοσιότητας καθώς οι ηγεσίες της Τουρκίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας συμμετείχαν σε μακρά συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στο περιθώριο της πρώτης ημέρας της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε σήμερα συνάντηση στην πρωτεύουσα της Ισπανίας με τον πρόεδρο της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο, την πρωθυπουργό της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον και τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, σε μια προσπάθεια να αρθούν τα εμπόδια που έχει θέσει – επικαλούμενη ανησυχίες αναφορικά με την τουρκική ασφάλεια – η Άγκυρα στην προοπτική ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.  

Οι σχετικές συνομιλίες διακόπηκαν αλλά πρόκειται, όπως αναφέρεται, να συνεχιστούν αργότερα σήμερα.   

Με πληροφορίες από Reuters 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή