Rim of the Pacific 2022: Ξεκινούν τα μεγαλύτερα ναυτικά γυμνάσια της υφηλίου

Rim of the Pacific 2022: Ξεκινούν τα μεγαλύτερα ναυτικά γυμνάσια της υφηλίου

Τα πολυεθνικά ναυτικά γυμνάσια Rim of the Pacific ξεκινούν στις 29 Ιουνίου στον Ειρηνικό, με «βάση» τη Χαβάη και το βλέμμα στραμμένο στην Κίνα.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πολυεθνικά ναυτικά γυμνάσια Rim of the Pacific ξεκινούν στις 29 Ιουνίου στον Ειρηνικό Ωκεανό, με «βάσεις» τη Χαβάη και την Καλιφόρνια, και με το βλέμμα στραμμένο στην Κίνα.

Η εν λόγω άσκηση πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια.

Ειδικά φέτος πρόκειται να πάρουν σε αυτήν δυνάμεις από συνολικά 26 χώρες, με 38 μονάδες επιφανείας, τέσσερα υποβρύχια, περισσότερα από 170 αεροσκάφη και περίπου 25.000 άτομα, όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση.

Τα ναυτικά γυμνάσια Rim of the Pacific ξεκινούν στις 29 Ιουνίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν έπειτα από περίπου πέντε εβδομάδες, στις 4 Αυγούστου.  

Οι 26 χώρες που συμμετέχουν φέτος είναι οι: ΗΠΑ, Αυστραλία, Ινδία, Ιαπωνία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδονησία, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Φιλιππίνες, Μπρουνέι, Καναδάς, Χιλή, Κολομβία, Δανία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Σρι Λάνκα, Τόγκα, Νέα Ζηλανδία, Περού, Μεξικό και Ισημερινός.  

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή