Πυρά κατά Σολτς

Δυσμενή σχόλια προκάλεσε η άκομψη, στα όρια του προσβλητικού, αντίδραση του Γερμανού καγκελαρίου Ολαφ Σολτς σε ερώτηση δημοσιογράφου, στο κλείσιμο της συνόδου της ομάδας G7, στο Ελμαου της Γερμανίας

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυσμενή σχόλια προκάλεσε η άκομψη, στα όρια του προσβλητικού, αντίδραση του Γερμανού καγκελαρίου Ολαφ Σολτς σε ερώτηση δημοσιογράφου, στο κλείσιμο της συνόδου της ομάδας G7, στο Ελμαου της Γερμανίας. Οταν η πολωνικής καταγωγής δημοσιογράφος της Deutsche Welle Ροζαλία Ρομανίετς ρώτησε τον Σολτς αν «θα μπορούσε να γίνει συγκεκριμένος» σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας που θα προσφέρουν οι χώρες του G7 στην Ουκρανία, ο Σολτς απάντησε ψυχρά: «Ναι, θα μπορούσα». Υστερα από παύση κάμποσων δευτερολέπτων, έκλεισε τον διάλογο, λέγοντας: «Αυτά». Ο εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου CDU Χέρμαν Γκρέχε κατηγόρησε τον καγκελάριο ότι συμπεριφέρθηκε με «εντελώς ανάρμοστο τρόπο». Ωστόσο, ο ίδιος ο Σολτς δεν είδε τίποτα το ανάρμοστο. Ερωτηθείσα κατά πόσον ο καγκελάριος σκοπεύει να ζητήσει συγγνώμη από τη δημοσιογράφο για το συμβάν, η εκπρόσωπός του, Κριστιάν Χόφμαν, δήλωσε: «Ο καγκελάριος δεν είναι της γνώμης ότι υπάρχει κάτι για το οποίο οφείλει να απολογηθεί», καθώς είχε ήδη απαντήσει εκτενώς στο ζήτημα των εγγυήσεων όταν του τέθηκε το εν λόγω ερώτημα.

Πηγή: REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή