Οργή Κίνας

Ο χαρακτηρισμός της Κίνας ως χώρας που θέτει «σοβαρές προκλήσεις» για τη διεθνή ασφάλεια στο νέο κείμενο στρατηγικής του ΝΑΤΟ εξόργισε το Πεκίνο, που έκανε λόγο για «ψυχροπολεμική λογική και ιδεολογικές αγκυλώσεις»

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο χαρακτηρισμός της Κίνας ως χώρας που θέτει «σοβαρές προκλήσεις» για τη διεθνή ασφάλεια στο νέο κείμενο στρατηγικής του ΝΑΤΟ εξόργισε το Πεκίνο, που έκανε λόγο για «ψυχροπολεμική λογική και ιδεολογικές αγκυλώσεις». Σύμφωνα με το κείμενο που παρουσιάστηκε στη σύνοδο της Μαδρίτης, οι προτεραιότητες του ΝΑΤΟ είναι να αντιμετωπίσει «τις συστημικές προκλήσεις που θέτει η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας για την ευρωατλαντική ασφάλεια» και την «ενισχυόμενη στρατηγική συνεργασία Κίνας – Ρωσίας». «Ποιος θέτει σε κίνδυνο τη διεθνή ασφάλεια και υπονομεύει τη διεθνή ειρήνη;», διερωτήθηκε η πρεσβεία της Κίνας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. «Υπάρχει κανένας πόλεμος τα τελευταία χρόνια στον οποίο να μην έχει εμπλακεί το ΝΑΤΟ; Το λεγόμενο κείμενο στρατηγικής αποτελεί κακόβουλη επίθεση και δυσφήμηση κατά της Κίνας. Θα απαντήσουμε στις ενέργειες που υπονομεύουν τα κινεζικά συμφέροντα». Την Τετάρτη ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι η Συμμαχία «παραμένει διατεθειμένη για εποικοδομητικές σχέσεις με την Κίνα».

Πηγή: THE GUARDIAN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT