Τουρκία: Υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής ο Ερντογάν

Τουρκία: Υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής ο Ερντογάν

«Αν στείλει σχετική απόφαση το κοινοβούλιο, θα την εγκρίνω», είπε ο Τούρκος πρόεδρος

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι θα ενέκρινε την επαναφορά της θανατικής ποινής εάν το κοινοβούλιο τού στείλει νομοσχέδιο για το θέμα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας είπε το περασμένο Σαββατοκύριακο η Τουρκία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αναστρέψει την κατάργηση της θανατικής ποινής το 2004, αφού ο πρόεδρος έθεσε νωρίτερα το θέμα σε σχέση με την αιτία των πυρκαγιών.

Ο εθνικιστής σύμμαχός του Ντεβλέτ Μπαχτσελί υποστήριξε την ιδέα και είπε ότι η ποινή πρέπει να επεκταθεί στην τρομοκρατία, τον βιασμό και τη δολοφονία γυναικών.

«Εάν χρειαστεί, αυτό θα πρέπει να επανέλθει στην ημερήσια διάταξη και να γίνει συζήτηση. Πρέπει να δούμε τι θα προκύψει από αυτή τη συζήτηση», φέρεται να είπε ο κ. Ερντογάν.

«Το είπα και πριν, εάν η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση λάβει μια τέτοια απόφαση ως αποτέλεσμα του έργου του υπουργείου Δικαιοσύνης μας, θα εγκρίνω αυτήν την απόφαση», πρόσθεσε.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT