Κυπριακό: «Λύση» δύο κρατών προωθούν στον ΟΗΕ τα κατεχόμενα μέσω «προτάσεων συνεργασίας»

Κυπριακό: «Λύση» δύο κρατών προωθούν στον ΟΗΕ τα κατεχόμενα μέσω «προτάσεων συνεργασίας»

Το ψευδοκράτος παρουσίασε στον ΟΗΕ προτάσεις για τη μελλοντική συνεργασία με τους Ελληνοκύπριους στη βάση μιας «λύσης» δύο κρατών, όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του το τουρκικό Anadolu.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ψευδοκράτος παρουσίασε στον ΟΗΕ προτάσεις για τη μελλοντική συνεργασία με τους Ελληνοκύπριους στη βάση όμως όχι μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας αλλά μιας «λύσης» δύο κρατών, όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι προτάσεις αφορούν στη συνεργασία στους τομείς των υδρογονανθράκων, των δικτύων ηλεκτρισμού, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των δικτύων υδροδότησης.

Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είπε πως κατά τη συνάντηση που εκείνος είχε σήμερα με τον βοηθό ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Μίροσλαβ Γιέτζια «δεν ελέχθη το παραμικρό, πως δηλαδή είτε τα Ηνωμένα Εθνη είτε ο Βοηθός ΓΓ είχαν υπόψη τους τις όποιες προτάσεις από πλευράς κ. Τατάρ».

«Μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει γνώση το τι περιέχουν. Αναλόγως του περιεχομένου θα είναι και η δική μας απάντηση», συνέχισε ο κ. Αναστασιάδης.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή