Ουκρανία: «Μαζικοί» ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Σλοβιάνσκ

Ουκρανία: «Μαζικοί» ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Σλοβιάνσκ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πόλη Σλοβιάνσκ, ο επόμενος στόχος των ρωσικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία, βρίσκεται υπό «μαζικό» βομβαρδισμό, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, καλώντας τους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο.

«Σλοβιάνσκ! Μαζικός βομβαρδισμός της πόλης. Το κέντρο, ο βορράς. Προστατευτείτε», ανέφερε στο Facebook ο Βαντίμ Λιάχ, ο δήμαρχος αυτής της πόλης περίπου 100.000 κατοίκων πριν από τον πόλεμο.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τρία άτομα τραυματίστηκαν όταν ρωσικές δυνάμεις έπληξαν μια αγορά στην Σλόβιανσκ.

Εθεάθη κίτρινος καπνός να αναδύεται από ένα κατάστημα προμηθειών αυτοκινήτων και οι φλόγες τυλίγουν σειρές από πάγκους της αγοράς καθώς οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά, αναφέρει το Reuters.

Δεν ήταν σαφές πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν στην αγορά τη στιγμή της επίθεσης, είπε η αστυνομία, αλλά η αγορά ήταν σε διαδικασία κλειστής για την ημέρα και ορισμένα καταστήματα ήταν ακόμη ανοιχτά.

Δεν έγινε αμέσως γνωστό τι είδους πυρομαχικά χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση αυτή στην πόλη, η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Οι ουκρανικές αρχές έχουν επανειλημμένα καλέσει τους αμάχους που παραμένουν στην πόλη να εγκαταλείψουν την περιοχή, καθώς η γραμμή του μετώπου βρίσκεται πλέον λίγα χιλιόμετρα μετά την κατάληψη των πόλεων Σεβεροντονέτσκ και Λισιχάνσκ από τον ρωσικό στρατό.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 19 έχουν τραυματιστεί από την Κυριακή από βομβαρδισμούς στο Σλοβιάνσκ, που προκάλεσαν πυρκαγιές.

Το Σλοβιάνσκ και το Κραματόρσκ, ένα περιφερειακό διοικητικό κέντρο που εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο, είναι οι επόμενοι στόχοι των ρωσικών δυνάμεων, οι οποίες συνεχίζουν την επίθεσή τους με στόχο να καταλάβουν τον έλεγχο της περιοχής Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.

Το 2014, το Σλοβιάνσκ βρισκόταν για μερικούς μήνες υπό τον έλεγχο φιλορώσων αυτονομιστών που πολεμούσαν μαζί με δυνάμεις από τη Μόσχα κατά τη διάρκεια της σύγκρουσής τους ενάντια σε ουκρανικές δυνάμεις.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή