Τουρκία: Διεθνής κατακραυγή για πυροβολισμούς αστυνομικών που σκότωσαν τετράχρονο αγόρι

Τουρκία: Διεθνής κατακραυγή για πυροβολισμούς αστυνομικών που σκότωσαν τετράχρονο αγόρι

Οι αρχές στην πόλη Βαν έβαλαν κατά μικρού φορτηγού που είχε μεγάλο αριθμό μεταναστών

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεθνή προβολή, λίαν αρνητική για την Τουρκία, έχει πάρει περιστατικό στην πόλη Βαν στο οποίο οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν κατά μικρού φορτηγού με μετανάστες, σκοτώνοντας ένα παιδί την Κυριακή.

Το περιστατικό στην πόλη κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράν έχει κινηματογραφηθεί προκαλώντας αρνητική δημοσιότητα διεθνώς για τις πρακτικές των αδίστακτων Τούρκων αστυνομικών σε μια περιοχή όπου οι συγκρούσεις με τους Κούρδους αποτελούν καθημερινότητα.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο CNN τοπικός αξιωματούχος στη Βαν που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Πρόσθεσε ότι ότι το DNA του παιδιού εξετάζεται προκειμένου να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του. Η ηλικία του παιδιού δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα τετράχρονο αγόρι, όπως φαίνεται και από το ιδιαίτερης σκληρότητας οπτικό υλικό που κυκλοφορεί και μεταδόθηκε και από το CNN.

Άλλοι 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα του περιστατικού, αλλά παραμένουν σε καλή κατάσταση, είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι κανένας από τους τραυματίες δεν ήταν παιδί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του κυβερνήτη της περιοχής, οι τουρκικές δυνάμεις ζήτησαν πρώτα από το όχημα να σταματήσει. Όταν συνέχισε να κινείται, οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν αδιακρίτως, όπως φαίνεται, πυρ κατά πάνω του επειδή δεν σταμάτησε.

Μόλις τελικά σταμάτησε, οι Τούρκοι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το όχημα χρησιμοποιήθηκε για λαθρεμπόριο μεταναστών και βρήκε «40 παράτυπους μετανάστες» σε αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Αν και οι δυνάμεις υποτίθεται ότι στόχευσαν στους τροχούς του οχήματος, ένα άτομο σκοτώθηκε από σφαίρα που εξοστρακίστηκε από το έδαφος, ανέφερε η τοπική αρχή.

«Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη σύλληψη του οδηγού του οχήματος και του λαθρέμπορου μεταναστών που κατάφερε να τραπεί σε φυγή μετά το συμβάν. Διενεργείται δικαστική και διοικητική έρευνα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Κεμάλ Τοσούν, μάρτυρας του συμβάντος, είπε στο Serbest TV στην Τουρκία ότι κάποιοι από τους επιβαίνοντες στο όχημα κατάφεραν να «διαφύγουν». Άλλος αυτόπτης μάρτυρας, ο Ντιντάρ Τοσούν, είπε ότι είδε οικογένειες με παιδιά ανάμεσα στους μετανάστες.

Οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει την εθνικότητα των ατόμων στο όχημα, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για Αφγανούς.

Πηγή: CNN

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή