Πώς οι Κιάνου Ριβς και Αλεξάντρα Γκραντ βοηθούν να γίνει το Metaverse προσβάσιμο

Πώς οι Κιάνου Ριβς και Αλεξάντρα Γκραντ βοηθούν να γίνει το Metaverse προσβάσιμο

Oι Ριβς και Γκραντ ενθαρρύνουν καλλιτέχνες να συμμετάσχουν στο επόμενο βήμα του τεχνολογικού κλάδου, δημιουργώντας έργα που θα μελετηθούν και θα πωληθούν στο Metaverse

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κιάνου Ριβς και η σύζυγός του Αλεξάντρα Γκραντ είναι σύμβουλοι της Futureverse Foundation, φιλανθρωπικής επιχείρησης της εταιρείας τεχνολογίας NFT και blockchain Non Fungible Labs με έδρα τη Νέα Ζηλανδία. Στόχος είναι να αναπτυχθεί «ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών NFT’s – συλλεκτικών ψηφιακών αρχείων στον πραγματικό κόσμο και να ενδυναμώσει όσους ασχολούνται με δημιουργικά επαγγέλματα». 

Ως σύμβουλοι αυτής της πρωτοβουλίας, οι Ριβς και Γκραντ ενθαρρύνουν καλλιτέχνες να συμμετάσχουν στο επόμενο βήμα του τεχνολογικού κλάδου, δημιουργώντας έργα που θα μελετηθούν και θα πωληθούν στο Metaverse. Το Metaverse είναι ένα ολοκληρωμένο δίκτυο εικονικών ψηφιακών κόσμων το οποίο πολλοί παρομοιάζουν με το Matrix, όπως αναφέρει ο ιστότοπος The Hollywood Reporter. 

Η Futureverse Foundation δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Non-Fungible Labs και τη Fluf World και σχεδιάζει να «κάνει το metaverse προσβάσιμο σε περισσότερους ανθρώπους, ειδικά από μη προνομιούχα περιβάλλοντα».

Η Αλεξάντρα Γκραντ είναι εικαστική καλλιτέχνης με έδρα το Λος Άντζελες που εξετάζει τη γλώσσα και τα γραπτά κείμενα μέσω ζωγραφικής, σχεδίου, γλυπτικής, βίντεο και άλλων μέσων – και παρά την εκπληκτική καλλιτεχνική της καριέρα, οι περισσότεροι τη γνωρίζουν λόγω της σχέσης της με τον ηθοποιό Κιάνου Ριβς.

«Νομίζω ότι κάθε άτομο που γνωρίζω μου τηλεφώνησε την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου και αυτό είναι συναρπαστικό» είπε η Αλεξάντρα Γκραντ στη Vogue όταν το ζευγάρι εθεάθη να κρατιέται χέρι χέρι σε ένα γκαλά τέχνης στο Λος Άντζελες. «Αλλά το ερώτημα που θέτω για όλο αυτό: “Δίνεται ευκαιρία για κάτι καλό;”» είχε επισημάνει.

H απάντηση στην ερώτησή της φαίνεται πως σε πρώτη φάση είναι η εικονική τέχνη. Όμως όπως δήλωσε: «Η χρηματοδότηση των τεχνών είναι μια πρόκληση για κάθε καλλιτέχνη και καλλιτεχνικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή