Πέθανε ο γ.γ. του ΟΠΕΚ Μουχάμαντ Μπαρκίντο

Πέθανε ο γ.γ. του ΟΠΕΚ Μουχάμαντ Μπαρκίντο

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ), Μουχάμαντ Μπαρκίντο, απεβίωσε σε ηλικία 63 ετών

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Νιγηριανός Μουχάμαντ Μπαρκίντο, γενικός γραμματέας του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ), απεβίωσε χθες, Τρίτη, το βράδυ σε ηλικία 63 ετών, ανακοίνωσε η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Νιγηρίας (Nigerian National Petroleum Corporation, NNPC).

«Χάσαμε τον εκλεκτό μας δρα Μουχάμαντ Σανούσι Μπαρκίντο», έγραψε στο Twitter ο διευθύνων σύμβουλος της NNPC Μέλε Κιάρι χωρίς να διευκρινίσει τα αίτια του θανάτου του.

«Πρόκειται ασφαλώς για μια μεγάλη απώλεια για την οικογένειά μας, την NNPC, τη χώρα μας, τον ΟΠΕΚ και την παγκόσμια ενεργειακή κοινότητα. Οι διευθετήσεις ενόψει της κηδείας θα ανακοινωθούν αργότερα», πρόσθεσε.

Η είδηση ανακοινώθηκε μερικές ώρες έπειτα από μια συνάντηση στην Αμπούτζα με τον πρόεδρο της Νιγηρίας Μουχαμαντού Μπουχάρι, ο οποίος είχε χαιρετίσει «τη λαμπρή δουλειά» του Μουχάμαντ Μπαρκίντο στον ΟΠΕΚ, όπου «κατάφερε να πλεύσει σε ταραγμένα νερά».

Ο Νιγηριανός αξιωματούχος, ο οποίος ήταν γ.γ. του ΟΠΕΚ από το 2016, επρόκειτο να αντικατασταθεί τον Αύγουστο από τον Κουβεϊτιανό Χαϊθάμ Αλ-Γάις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή