Τουρκία: Επίσημο αίτημα σε Σουηδία, Φινλανδία για έκδοση μελών των ΡΚΚ και FETO

Τουρκία: Επίσημο αίτημα σε Σουηδία, Φινλανδία για έκδοση μελών των ΡΚΚ και FETO

Την αποστολή του αιτήματος ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Άγκυρα απέστειλε σε Στοκχόλμη και Ελσίνκι γραπτό αίτημα έκδοσης μελών του ΡΚΚ και της οργάνωσης FETO, τους οποίους θεωρεί τρομοκράτες.

Όπως δήλωσε την Τετάρτη ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ, η Τουρκία απέστειλε επισήμως το αίτημά της για την έκδοση συγκεκριμένων ατόμων από τη Σουηδία και τη Φιλνανδία στην Τουρκία, ως εκπλήρωση της συμφωνίας στη Μαδρίτη βάσει της οποίας αίρεται το τουρκικό βέτο για την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ.

Η Άγκυρα ζητεί να σταλούν στην Τουρκία στελέχη του κουρδικού εργατικού κόμματος που έχει τον χαρακτηρισμό της τρομοκρατικής οργάνωσης, καθώς και μέλη της FETO, που η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί ότι συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, ως ακόλουθοι του εξόριστου στις ΗΠΑ Τούρκου ιμάμη Φετιουλάχ Γκιουλέν.

Όπως δήλωσε ο κ. Μποζντάγκ, με την επιστολή της η Άγκυρα επαναφέρει απλώς το αίτημα που έχει υποβάλει εδώ και καιρό για την έκδοση των συγκεκριμένων υπόπτων για τρομοκρατία.

Πηγή: NTV, TASS

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή