Πόλεμος στην Ουκρανία: «Εκκενώστε το Σλοβιάνσκ», λέει ο κυβερνήτης

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Εκκενώστε το Σλοβιάνσκ», λέει ο κυβερνήτης

Η Ρωσία διαψεύδει κατάσχεση εμπορικού πλοίου με σιτηρά από τις τουρκικές αρχές

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

KIEBO. H Ρωσία υποστήριξε χθες ότι το ρωσικό εμπορικό πλοίο «Zhibek Zholy» περνάει τις τυπικές διατυπώσεις, διαψεύδοντας τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κρατείται από τις τουρκικές αρχές έπειτα από ουκρανικές καταγγελίες ότι μεταφέρει 7.000 τόνους κλεμμένα σιτηρά.

Η Ρωσία έχει ξεκινήσει να διακινεί στις διεθνείς αγορές το σιτάρι από τις ουκρανικές περιοχές τις οποίες έχει κατακτήσει, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη συμφωνία για διάθεση σιτηρών από την επαρχία Ζαπορίζια στο Ιράκ, το Ιράν και τη Σαουδική Αραβία.

Την ίδια στιγμή, η ρωσική προέλαση συνεχίζεται με επόμενο στόχο την πόλη Σλοβιάνσκ της επαρχίας Ντονέτσκ. Ο κυβερνήτης του Ντονέτσκ, Πάβλο Κιριλένκο, ο οποίος στην πράξη διοικεί το όλο και μικρότερο κομμάτι της επαρχίας που δεν βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο, κάλεσε τους κατοίκους του Σλοβιάνσκ να το εγκαταλείψουν. «Αυτή την εβδομάδα δεν πέρασε ούτε μία ημέρα χωρίς βομβαρδισμούς», είπε, σημειώνοντας ότι η πόλη βρίσκεται τώρα εντός του βεληνεκούς των ρωσικών πολλαπλών εκτοξευτήρων ρουκετών. «Ο εχθρός βομβαρδίζει με χαοτικό τρόπο, οι επιθέσεις έχουν στόχο τον τοπικό πληθυσμό. Για μια ακόμη φορά η βασική συμβουλή είναι να εγκαταλείψετε την πόλη».

Παράλληλα, το Κίεβο διέψευσε τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν δύο προηγμένα συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης ρουκετών τύπου Himars, που είχαν μεταβιβάσει οι ΗΠΑ στην Ουκρανία. Την ίδια στιγμή το θερμόμετρο ανεβαίνει στη Βαλτική, με τη Λετονία να επαναφέρει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, που είχε καταργηθεί λίγο μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT