Ιαπωνία: Νεκρός ο δημιουργός των Yu-Gi-Oh, Καζούκι Τακαχάσι

Ιαπωνία: Νεκρός ο δημιουργός των Yu-Gi-Oh, Καζούκι Τακαχάσι

Ο δημιουργός της δημοφιλούς σειράς manga Yu-Gi-Oh!, Καζούκι Τακαχάσι, βρέθηκε νεκρός στην ηλικία των 60 ετών

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεκρός βρέθηκε στις 6 Ιουλίου σε ακτή της Οκινάουα, ο Ιάπωνας Καζούκι Τακαχάσι. Ο 60χρονος καλλιτέχνης, που το πραγματικό μικρό του όνομα είναι Καζούο, ήταν ο συγγραφέας της διάσημης σειράς Yu-Gi-Oh! Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK ο Τακαχάσι βρέθηκε να φοράει εξοπλισμό για κολύμβηση και αναπνευστήρα, με τα ακριβή αίτια του θανάτου να είναι ακόμη υπό διερεύνηση.

Το Yu-Gi-Oh! που σημαίνει «Βασιλιάς των Παιχνιδιών» είναι ιαπωνική σειρά manga που γράφτηκε και εικονογραφήθηκε από τον Τακαχάσι. Εκδιδόταν στο περιοδικό Weekly Shοnen Jump από τον Σεπτεμβρίου του 1996 μέχρι τον Μαρτίου του 2004. Η ιστορία ακολουθεί τον Γιούγκι Μούτο, ένα νεαρό αγόρι που λύνει το αρχαίο Παζλ της Χιλιετίας. Ο Γιούγκι ξυπνά το alter-ego του, το οποίο λύνει τις αντιδικίες συμμετέχοντας σε παιχνίδια με κάρτες.

Από το manga προέκυψαν δύο σειρές anime: μία από την Toei Animation, που προβλήθηκε από τις 4 Απριλίου μέχρι τις 10 Οκτωβρίου του 1998, και μία δεύτερη από τη NAS και το Studio Gallop με τον τίτλο Yu-Gi-Oh! Duel Monsters, που προβλήθηκε μεταξύ 18 Απριλίου 2000 και 29 Σεπτεμβρίου 2004.

Η σειρά manga έχει δημιουργήσει ένα franchise που περιλαμβάνει πολλά spin-off manga και σειρές anime, ένα παιχνίδι ανταλλαγής καρτών και πολλά βιντεοπαιχνίδια. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται το παιχνίδι ανταλλαγής καρτών με το όνομα Duel Monsters, όπου ο κάθε παίκτης χρησιμοποιεί κάρτες για να μονομαχήσει σε μία μάχη με φανταστικά πλάσματα. Αυτή είναι η βάση του πραγματικού παιχνιδιού καρτών Yu-Gi-Oh! Trading Card Game το οποίο, σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες, κατέχει το ρεκόρ για το μεγαλύτερο τουρνουά παιχνιδιού καρτών, συγκεντρώνοντας 4.364 συμμετέχοντες στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας.

Με πληροφορίες από Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή