Ινδία: Δεκάδες νεκροί από ξαφνική νεροποντή

Ινδία: Δεκάδες νεκροί από ξαφνική νεροποντή

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 36 αγνοούνται μετά την καταρρακτώδη νεροποντή που προκάλεσε πλημμύρες κοντά σε ινδουιστικό ιερό στο ινδικό Κασμίρ.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 36 αγνοούνται μετά την καταρρακτώδη νεροποντή που προκάλεσε πλημμύρες κοντά σε ένα ινδουιστικό ιερό, στο ινδικό Κασμίρ.

Στο ετήσιο προσκύνημα στο ιερό Αμαρνάθ συμμετέχουν δεκάδες χιλιάδες ινδουιστές.

Οι διασώστες ανέσυραν οκτώ νεκρούς μετά τη νεροποντή, κοντά στο σπήλαιο, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Κασμίρ, ο Βιτζάι Κούμαρ.

Ένας άλλος αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, ανέβασε τον αριθμό των νεκρών στους 13 αφού, όπως είπε, εντοπίστηκαν άλλα πέντε πτώματα.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι συλλυπήθηκε τις οικογένειες και διαβεβαίωσε ότι θα παρασχεθεί «κάθε δυνατή βοήθεια» στους πληγέντες.

Το σπήλαιο καλύπτεται από χιόνι κατά το μεγαλύτερο διάστημα του έτους. Οι Αρχές επιτρέπουν στους προσκυνητές να το επισκέπτονται μόνο για 45 ημέρες το καλοκαίρι, όταν ανοίγουν τα περάσματα καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία. Τα προηγούμενα δύο χρόνια το προσκύνημα είχε απαγορευτεί λόγω της πανδημίας. Οι Αρχές αναμένουν αριθμό-ρεκόρ προσκυνητών φέτος, εκτιμώντας ότι θα φτάσουν ακόμη και τις 800.000.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή