Συρία: Ο Άσαντ για πρώτη φορά στο Χαλέπι μετά το 2011

Συρία: Ο Άσαντ για πρώτη φορά στο Χαλέπι μετά το 2011

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ μετέβη σήμερα, για πρώτη φορά μετά το 2011, στην επαρχία του Χαλεπίου, όπου επισκέφθηκε σταθμούς παραγωγής ενέργειας και άντλησης νερού.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ μετέβη σήμερα, για πρώτη φορά μετά το 2011, στην επαρχία του Χαλεπίου, στον βορρά της χώρας, όπου επισκέφθηκε έναν από τους μεγαλύτερους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς της Συρίας.

Η πόλη του Χαλεπίου, που ήταν η οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας πριν από το 2011, έγινε το πεδίο σφοδρών μαχών μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων από τη μια πλευρά και των ανταρτών και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από την άλλη την περίοδο 2012 – 2016.

Ο Άσαντ μετέβη στον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο ανατολικό τμήμα της ομώνυμης επαρχίας για να παραστεί «στην έναρξη των εργασιών» σε ένα τμήμα του εργοστασίου, σύμφωνα με μήνυμα της συριακής προεδρίας στο Telegram.

Η πλήρης επαναλειτουργία του εν λόγω εργοστασίου θα συμβάλει στον εφοδιασμό με ηλεκτρικό ρεύμα του Χαλεπίου και των προαστίων του.

Ο Άσαντ παραβρέθηκε επίσης στην επαναλειτουργία ενός σταθμού άντλησης νερού που είχε καταστραφεί το 2012, σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας στο Telegram.

Η μάχη για τον έλεγχο της πόλης του Χαλεπίου θεωρείται η μεγαλύτερη νίκη των κυβερνητικών δυνάμεων.

Ωστόσο, οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν έχουν ανακαταλάβει το σύνολο της επαρχίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή