Google Doodle: Αφιερωμένο στο διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb

Google Doodle: Αφιερωμένο στο διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb

Την πιο βαθιά εικόνα του σύμπαντος που τραβήχτηκε ποτέ, θα δει κανείς ανοίγοντας τη μηχανή αναζήτησης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Google αφιερώνει το σημερινό της doodle στο διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, το οποίο τράβηξε τη βαθύτερη εικόνα του σύμπαντος που έχει υπάρξει ποτέ.

Σημειώνεται ότι, σε ζωντανή σύνδεση που διήρκεσε μία ώρα, η NASA παρουσίασε σήμερα μία προς μία τις φωτογραφίες που τράβηξε το πανίσχυρο τηλεσκόπιο: δύο νεφελώματα που παρουσιάζουν τον κύκλο ζωής των άστρων, έναν εξωπλανήτη και μια συστάδα γαλαξιών.

«Κάθε εικόνα είναι και μια νέα ανακάλυψη», σχολίασε ο διευθυντής της NASA Μπιλ Νέλσον. «Η καθεμιά από αυτές θα δώσει στην ανθρωπότητα μια άποψη του σύμπαντος, την οποία δεν είχαμε δει ποτέ στο παρελθόν». 

Την Δευτέρα παρουσιάστηκε μια πρώτη φωτογραφία που τραβήχτηκε από το τηλεσκόπιο, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να μιλάει για «ιστορική στιγμή». Η εικόνα αυτή δείχνει τους γαλαξίες που σχηματίστηκαν λίγο μετά το Μπιγκ Μπανγκ, πριν από 13 δισεκατομμύρια χρόνια.

Το James Webb εκτοξεύτηκε πριν από περίπου έξι μήνες, ανήμερα τα Χριστούγεννα, από τη γαλλική Γουιάνα, με έναν πύραυλο Ariane 5. Σήμερα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1,5 εκατομμυρίου χιλιομέτρων από τη Γη και από αυτή τη σταθερή θέση θα συνεχίσει να παρακολουθεί το σύμπαν. Έχει αρκετά καύσιμα για να λειτουργήσει για τα επόμενα 20 χρόνια.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή