Σρι Λάνκα: Διαδηλωτές πολιορκούν το γραφείο του πρωθυπουργού – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα

Σρι Λάνκα: Διαδηλωτές πολιορκούν το γραφείο του πρωθυπουργού – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα

Οι διαδηλωτές απαιτούν να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε μαζί με τον πρόεδρο Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα, ο οποίος έχει καταφύγει στις Μαλδίβες

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αστυνομία της Σρι Λάνκα έκανε χρήση δακρυγόνων για να συγκρατήσει χιλιάδες διαδηλωτές που πολιορκούν το γραφείο του πρωθυπουργού στο Κολόμπο.

Οι διαδηλωτές απαιτούν να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε μαζί με τον πρόεδρο Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα, ο οποίος έχει καταφύγει στις Μαλδίβες.

Μεταβατικός πρόεδρος ο πρωθυπουργός

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα εξουσιοδότησε τον πρωθυπουργό να ασκεί προεδρικά καθήκοντα, δήλωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σρι Λάνκα

Η Σρι Λάνκα, που έχει βυθιστεί σε βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση, κήρυξε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λίγες ώρες μετά τη φυγή του προέδρου Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε.

«Αφού ο πρόεδρος εγκατέλειψε τη χώρα, κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση στη χώρα», δήλωσε νωρίτερα ο Ντινούκ Κολομπάζ, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.

Η αστυνομία ανακοίνωσε την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας επ’ αόριστον στη δυτική επαρχία, αυτή που περιλαμβάνει και την πρωτεύουσα Κολόμπο, με στόχο να περιοριστούν οι διαδηλώσεις.

«Γίνονται διαδηλώσεις μπροστά από το γραφείο του πρωθυπουργού στο Κολόμπο και χρειαζόμαστε την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας για να ελέγξουμε την κατάσταση», εξήγησε αξιωματούχος της αστυνομίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η αστυνομία έχει λάβει εντολή να καταστέλλει τις διαδηλώσεις που εμποδίζουν τη λειτουργία του κράτους.

Ο Ρατζαπάξα διέφυγε στις Μαλδίβες, αφού πλήθος διαδηλωτών εισέβαλε στην κατοικία του το Σάββατο αναγκάζοντάς τον να την εγκαταλείψει, και αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα την παραίτησή του.

Με πληροφορίες από AFP, REUTERS

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή