Ουκρανία: Η Βόρεια Κορέα αναγνώρισε ως «ανεξάρτητα» τα Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ

Ουκρανία: Η Βόρεια Κορέα αναγνώρισε ως «ανεξάρτητα» τα Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ

Η Βόρεια Κορέα είναι η τρίτη χώρα, μετά τη Ρωσία και τη Συρία, που αναγνωρίζει ως «ανεξάρτητες» τις αποσχισθείσες «λαϊκές δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βόρεια Κορέα αναγνώρισε σήμερα τις δύο αποσχισθείσες «λαϊκές δημοκρατίες» της ανατολικής Ουκρανίας ως «ανεξάρτητα» κράτη, όπως ανέφεραν ένας ηγέτης των αυτονομιστών και το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Η Βόρεια Κορέα γίνεται έτσι η τρίτη χώρα, μετά τη Ρωσία και τη Συρία, που αναγνωρίζει τις «λαϊκές δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Telegram, ο ηγέτης του Ντονέτσκ Ντένις Πουσίλιν ανέφερε ότι ελπίζει να έχει «καρποφόρα συνεργασία» και καλή εμπορική σχέση με τη Βόρεια Κορέα.

Η «πρεσβεία» του Ντονέτσκ στη Μόσχα ανάρτησε μια φωτογραφία από μια τελετή κατά την οποία ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας Σιν Χονγκ-τσόι παρέδωσε ένα «πιστοποιητικό αναγνώρισης» στην «πρέσβειρα» του Ντονέτσκ, Όλγα Μακέγιεβα.

Η πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στη Μόσχα επιβεβαίωσε ότι αναγνώρισε την ανεξαρτησία και των δύο περιοχών, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS. Υπενθυμίζεται πως η Πιονγιάνγκ είχε εκφράσει και την υποστήριξή της στη Ρωσία για την προσάρτηση της Κριμαίας, το 2014.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή