ΗΠΑ – Ρεπουμπλικάνοι: Τραμπ εναντίον Πενς με πεδίο μάχης την Αριζόνα

ΗΠΑ – Ρεπουμπλικάνοι: Τραμπ εναντίον Πενς με πεδίο μάχης την Αριζόνα

Ντόναλντ Τραμπ και Μάικ Πενς πρόκειται να πάρουν μέρος σε προεκλογικές εκδηλώσεις την ερχόμενη Παρασκευή στην Αριζόνα, στηρίζοντας όμως διαφορετικούς υποψηφίους. Αναλυτές μιλούν για κλίμα «διχασμού» εντός του ρεπουμπλικανικού κόμματος.

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ντόναλντ Τραμπ και Μάικ Πενς πρόκειται αμφότεροι να πάρουν μέρος σε προεκλογικές εκδηλώσεις την ερχόμενη Παρασκευή, 22 Ιουλίου, στην Αριζόνα, στηρίζοντας όμως διαφορετικούς υποψηφίους.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα βρίσκονται και οι δύο στην Αριζόνα (δυτικές ΗΠΑ) την ερχόμενη Παρασκευή για να πάρουν μέρος σε προεκλογικές εκδηλώσεις υπέρ… αντιπάλων υποψηφίων.

Το Ρεπουμπλικανικό ψηφίζει στις 2 Αυγούστου τον πολιτικό που θα «κατεβάσει» ως υποψήφιο για την θέση του κυβερνήτη της Αριζόνα ενάντια στους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου.  

Ο 63χρονος Πενς έκανε γνωστό πως στηρίζει την υποψηφιότητα της Κάριν Τέιλορ Ρόμπσον, ενώ αντιθέτως ο 76χρονος Τραμπ στηρίζει την υποψηφιότητα της Κάρι Λέικ.    

Σύμφωνα με την Washington Post, οι αντικρουόμενες επιλογές των κ.κ. Πενς και Τραμπ φανερώνουν «τον διχασμό» που υπάρχει επί του παρόντος στο ρεπουμπλικανικό κόμμα μεταξύ των υποστηρικτών του Τραμπ από τη μια πλευρά και εκείνων που θέλουν να προχωρήσουν μπροστά από την άλλη, αφήνοντας στην άκρη τις χωρίς τέλος αντιδικίες γύρω από τις προεδρικές εκλογές του 2020 και το αποτέλεσμά τους.

Υπενθυμίζεται πως πολλοί οπαδοί του Τραμπ επιμένουν πως η νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του 2020 ήταν «προϊόν κλοπής» πράγμα με το οποίο ωστόσο δεν συμφωνούν και το οποίο απορρίπτουν άλλοι επιφανείς Ρεπουμπλικάνοι όπως για παράδειγμα ο Μάικ Πενς.

Υπενθυμίζεται πως ο Πενς είχε στηρίξει και στην πολιτεία της Τζόρτζια τον Μπράιν Κεμπ ως εκ νέου υποψήφιο για τη θέση του κυβερνήτη, ενάντια στον εκλεκτό του Τραμπ για την ίδια θέση, Ντέιβιντ Περντιού.    

Σημειώνεται πως τόσο ο Πενς όσο και ο Τραμπ παρουσιάζονται να θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών του 2024.

Με πληροφορίες από Washington Post

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή