ΗΠΑ: Η Ρωσία εργάζεται για την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών

ΗΠΑ: Η Ρωσία εργάζεται για την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών

Η Ρωσία «εργάζεται για την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών» που πέρασαν στον έλεγχό της τους τελευταίους μήνες, χρησιμοποιώντας το ίδιο «εγχειρίδιο οδηγιών» όπως και για την Κριμαία το 2014, κατηγόρησε σήμερα ο Λευκός Οίκος

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία «εργάζεται για την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών» που πέρασαν στον έλεγχό της τους τελευταίους μήνες, χρησιμοποιώντας το ίδιο «εγχειρίδιο οδηγιών» όπως και για την Κριμαία το 2014, κατηγόρησε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Η Μόσχα θέτει τις βάσεις για την προσάρτηση ουκρανικού εδάφους και εγκαθιστά παράνομους πληρεξούσιους αξιωματούχους σε εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχό της, πρόσθεσε.

Οι εκπρόσωποι της Μόσχας σε αυτές τις περιοχές «θα οργανώσουν εικονικά δημοψηφίσματα για την επανένωση με τη Ρωσία», «ίσως τον Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια των ρωσικών περιφερειακών εκλογών», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, ο οποίος συντονίζει την επικοινωνία της κυβέρνησης Μπάιντεν για τα στρατηγικά θέματα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να αποκαλύψουν ένα άλλο πακέτο όπλων για την Ουκρανία καθώς πολεμά κατά της εισβολής της Ρωσίας, πρόσθεσε ο επικεφαλής εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT