Στο «Airbnb της πισίνας», οι βουτιές και τα όνειρα νοικιάζονται

Στο «Airbnb της πισίνας», οι βουτιές και τα όνειρα νοικιάζονται

Το Swimply δεν είναι απλά μια εφαρμογή που προσφέρει δροσερές πισίνες για μίσθωση, αλλά, κυρίως, πουλάει το lifestyle που πολλοί θα ήθελαν να έχουν και δεν μπορούν αλλιώς

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εποχή του Airbnb και των άπειρων apps, μπορείς να νοικιάσεις σχεδόν οτιδήποτε θέλεις. Και πώς να μην νοικιάσεις την πισίνα σου, αν έχεις μία, ειδικά τώρα, που διανύουμε παγκοσμίως ένα παραπάνω από ζεστό καλοκαίρι. 

Ο Καρλ Τρέντγουελ ζει στο Πάολι της Πενσιλβάνια και στην αυλή του έχει μια νεφρόσχημη πισίνα. Κάτι που μπορεί να χαρεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αλλά, πόσες πραγματικά ώρες το κάνει αυτό; Σίγουρα λίγες για να κρατάει την πισίνα μόνο για τον εαυτό του. 

Ο 40χρονος, που κατά τ’ άλλα, εργάζεται στον κλάδο της βιοτεχνολογίας, δεν είδε την πισίνα του μόνο ως μια μικρή όαση δροσιάς, αλλά ως ευκαιρία. Γι’ αυτό και την προσέθεσε στο Swimply, μια εφαρμογή, δηλαδή, που λειτουργεί λίγο-πολύ όπως και το Airbnb και όποιος έχει πισίνα στις ΗΠΑ (αλλά και τον Καναδά και την Αυστραλία) μπορεί να την προσθέσει στην εφαρμογή και οι ενδιαφερόμενοι, με την σειρά τους, να την νοικιάσουν με την ώρα. Η ποικιλία είναι μεγάλη, με περίπου 25.000 διαθέσιμες πισίνες, που κοστίζουν μεταξύ 15 και 300 δολαρίων. 

Έτσι, ένα ζεστό καλοκαιρινό πρωινό στην πισίνα, όσο ο Τρέντγουελ ποτίζει το γρασίδι, τις βουτιές τους στην πισίνα απολαμβάνουν η Ροντ Γουάνγκ και ο σύζυγός της, μαζί με τους Βάραμς, ένα φιλικό τους ζευγάρι. Για δύο ώρες, η πισίνα κοστίζει 140 δολάρια, οπότε, πηγαίνοντας μαζί, το κάθε ζευγάρι πληρώνει εν τέλει τα μισά. 

Όπως παραδέχεται ο ιδιοκτήτης της πισίνας, «Έχω πολύ επιχειρηματικό μυαλό. Δεν έχουν αυτή την χαρά στην δική τους αυλή. Γιατί να μην την μοιραστώ;». 

Ανάλογα την περίσταση, αλλάζει πάντως και η προσφορά από τον Τρεντγουελ. Όπως, για παράδειγμα, όταν νοίκιασε την πισίνα για ένα πάρτι 25 νηπίων, οπότε και η χρέωση ανήλθε στα 500 δολάρια, με ανοιχτό το μπάνιο του σπιτιού, ενώ, αν κάποιος θέλει να νοικιάσει και το γκριλ, θα πρέπει να πληρώσει 35 δολάρια επιπλέον. 

Ως τώρα, το φετινό καλοκαίρι, ο Τρέντγουελ έχει νοικιάσει την πισίνα του 45 φορές, με τον Αύγουστο να είναι ακόμα μπροστά μας. 

Η Λιζ Τζαφ της Washington Post βρίσκει το όλο concept του Swimply μια «πανέξυπνη κίνηση», που μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση σύντομων διακοπών, ακόμα κι αν, το γεγονός ότι κανείς βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο να μοιάζει λίγο άβολο αρχικά. 

Υπολογίζεται πως στις ΗΠΑ, υπάρχουν μόνο 8.7 εκατομμύρια νοικοκυριά που έχουν δική τους ιδιωτική πισίνα. Έχοντας την ευκαιρία να νοικιάσει κανείς μια πισίνα, έστω για λίγες ώρες, δεν απολαμβάνει μόνο λίγη δροσιά, αλλά υιοθετεί συγχρόνως, ένα lifestyle πιο «ακριβό» που ίσως δεν καταφέρει να έχει ποτέ αλλιώς. Ο CEO και συνιδρυτής της Swimply, Μπάνιμ Λάσκιν, χαρακτηρίζει την παραπάνω δυνατότητα «μια εκδημοκρατικοποίηση της χλιδής».

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της πανδημίας, το Swimply είδε τις δουλειές του σχεδόν να διπλασιάζονται, μιας και μια ιδιωτική πισίνα σε κάποιους έμοιαζε η μοναδική δυνατή διέξοδος. Όλα ξεκίνησαν όταν πίσω στο 2018, ο Λάσκιν νοίκιασε την πισίνα μιας φίλης του και συνειδητοποίησε, πως αυτό θα μπορούσε να γίνει ενός είδους επιχείρηση. Μάλιστα, σκέφτεται να επεκτείνει τις δραστηριότητες της εταιρείας και σε γήπεδα μπάσκετ και τένις, κουζίνες και στούντιο ηχογράφησης. 

Κάτι μας λέει πως δεν αργεί ο καιρός που κάθε είδους χώρος ή δωμάτιο, θα έχει την δική του εφαρμογή και ο καθένας θα μπορεί να απολαμβάνει αυτό που θέλει, «αγοράζοντας» για λίγο, την ζωή που θα ήθελε να έχει. 

Με πληροφορίες από την Washington Post.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή