Γαλλία – Ισπανία: Σε ύφεση το μέτωπο των πυρκαγιών

Γαλλία – Ισπανία: Σε ύφεση το μέτωπο των πυρκαγιών

Η κατάσταση παρουσιάζει βελτίωση σήμερα στα μέτωπα των πυρκαγιών τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ισπανία.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατάσταση παρουσιάζει βελτίωση σήμερα στα μέτωπα των πυρκαγιών τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ισπανία.

Στη Γαλλία, οι δύο πυρκαγιές που κατέστρεψαν 208.000 στρέμματα δάσους στη Ζιρόντ (νοτιοδυτικά) τις τελευταίες δέκα ημέρες δεν επεκτάθηκαν στη διάρκεια της νύχτας, με τους πυροσβέστες να επιχειρούν για την κατάσβεση αναζωπυρώσεων.

Χθες, Τετάρτη, περίπου 2.000 πυροσβέστες κατάφεραν να εμποδίσουν την επέκταση των πυρκαγιών εκμεταλλευόμενοι τις πιο ευνοϊκές μετεωρολογικές συνθήκες.

Ωστόσο, οι σχεδόν 37.000 άνθρωποι, που έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους λόγω των πυρκαγιών, δεν μπορούν ακόμη να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Στην Ισπανία, η εξέλιξη της πυρκαγιάς Ατέκα στην Αραγονία (βορειοανατολικά) «ήταν σε θετική κατεύθυνση τις τελευταίες ώρες», ενώ οι όποιες νέες πυρκαγιές ξέσπασαν έσβησαν αμέσως.

«Η ώρα της επιστροφής των κατοίκων στα χωριά που εκκενώθηκαν πλησιάζει αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», δήλωσε ο πρόεδρος της περιφέρειας, Χαβιέρ Λαμπάν.

Το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου A2 που συνδέει τη Μαδρίτη με τη Βαρκελώνη, που χρειάστηκε να αποκλειστεί λόγω των πυρκαγιών, παραδόθηκε και πάλι σήμερα το πρωί στην κυκλοφορία.

Η πυρκαγιά στην επαρχία Θαμόρα (βορειοδυτικά), μια από τις χειρότερες των τελευταίων ημερών, έχει επίσης τεθεί υπό έλεγχο.

Ωστόσο, έπειτα από μια σύντομη ανάπαυλα από πλευράς θερμοκρασιών την Τρίτη και την Τετάρτη, η Ισπανία αναμένεται να δει σήμερα τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει και πάλι: 41 βαθμοί Κελσίου αναμένονται στην Εστρεμαδούρα (νοτιοδυτικά) και 40 βαθμοί Κελσίου στην Ανδαλουσία (νότια).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή