Σεούλ: Η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να κάνει πυρηνικές δοκιμές ανά πάσα στιγμή

Σεούλ: Η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να κάνει πυρηνικές δοκιμές ανά πάσα στιγμή

Αρκεί να ληφθεί η απόφαση γι' αυτό από την πολιτική ηγεσία της Πιονγκγιάνγκ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αρχές της Βόρειας Κορέας είναι έτοιμες να πραγματοποιήσουν πυρηνικές δοκιμές ανά πάσα στιγμή, αρκεί μόνο η απόφαση της ηγεσίας, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σοκ-γιέολ.

«Πιστεύουμε ότι είναι πλήρως προετοιμασμένοι και θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν [πυρηνικές δοκιμές] ανά πάσα στιγμή εάν το αποφασίσουν, ξεκινώντας από την ορκωμοσία μου, και όχι μόνο στο τέλος αυτού του μήνα», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο τον Νοτιοκορεάτη ηγέτη. Η τελετή ορκωμοσίας του κ. Γιουν πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου.

Όπως εξηγεί το νοτιοκορεατικό πρακτορείο, ο πρόεδρος της χώρας απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου που αναφέρθηκε σε δήλωση του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. «Εκτιμούμε ότι η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή στο χώρο δοκιμών Phungeri μέχρι το τέλος αυτού του μήνα», ανέφερε το Πεντάγωνο επικαλούμενο την εφημερίδα Chosun Ilbo.

Νωρίτερα, εκπρόσωποι των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νότιας Κορέας υποστήριξαν ότι ενδέχεται να πραγματοποιηθούν πυρηνικές δοκιμές κατά την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη Σεούλ τον Μάιο.

Πηγή: TASS

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή