Διάστημα: «Επίσκεψη» το Σάββατο αστεροειδούς μεγέθους ενός… ΟΑΚΑ

Διάστημα: «Επίσκεψη» το Σάββατο αστεροειδούς μεγέθους ενός… ΟΑΚΑ

Πόσο κοντά από τη Γη πρόκειται να περάσει ο 2016 CZ31 κατά τη NASA

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας αστεροειδής με μέγεθος σχεδόν όσο το… Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας πρόκειται να περάσει πολύ κοντά από τη Γη το προσεχές Σάββατο, σύμφωνα με ενημέρωση υπηρεσίας της NASA.

Με εκτιμώμενο μήκος 122 μέτρων, ο αστεροειδής 2016 CZ31 έχει πορεία προς τον πλανήτη μας και αναμένεται να περάσει περί τα 2,8 εκατομμύρια χιλιόμετρα από την επιφάνεια της Γης.

Η προσέγγιση του αστεροειδούς προβλέπεται για τις 2.02 τα ξημερώματα του Σαββάτου σύμφωνα με τo Jet Propulsion laboratory της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας.

Το Newsweek σημειώνει ότι η ταχύτητα του αστεροειδούς είναι περίπου 55.500 χιλιόμετρα την ώρα, δηλαδή περίπου 17 φορές ταχύτερη από μια σφαίρα από ένα όπλο και περίπου το ένα πέμπτο ταχύτερη από τον κεραυνό.

Αυτός ο αστεροειδής δεν θεωρείται «δυνητικά επικίνδυνος», επειδή το μήκος του δεν ξεπερνά τα 150 μέτρα, αν και η μέγιστη απόστασή του από τον πλανήτη μας στις 30 Ιουλίου θα είναι σημαντικά μικρότερη από την απόσταση επαγρύπνησης που είναι 7,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Για να χαρακτηριστεί ως «δυνητικά επικίνδυνος» πρέπει να πληροί και τα δύο κριτήρια.

Πηγή: NASA, Newsweek

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή